SENIORENVOETBAL 13 maart 2016 (competitie) 

AD’69 verliest de derde wedstrijd op rij. Nu wordt in Hengevelde verloren van WVV’34 met 3-2 en zakt het naar de regionen van de 3e klasse C waar nacompetitie dreigt.

Na het verlies in de afgelopen twee weken thuis tegen Gendringen met 0-2 en RKZVC met 1-3, waarbij AD’69 tegen Gendringen kansen had om niet te verliezen en tegen RKZVC kansloos was, speelde het afgelopen zondag uit in Hengevelde tegen WVV’34. WVV’34 is ook geen kleine vereniging met 9 senioren teams, 1A, 2B, 2C en 3D, 4E en 7 F-teams. Vooral de laatste weken zorgden overwinningen ervoor dat de ploeg uit Hengevelde oprukte naar de 6e plek met twee punten meer dan AD’69. Op zondag 6 maart won het thuis van PAX met 1-0. Voor AD’69 dus zaak deze middag niet de punten aan WVV’34 te gunnen. Vorig jaar speelde AD’69 hier gelijk  (1-1) in de laatste niets meer zeggende wedstrijd van het seizoen 2014-2015. Beide team waren toen al veilig en hadden niets meer met nacompetitie, laat staan degradatie, te maken. AD’69 kon redelijk compleet aantreden. Bij verlies zou het wel eens tussen de ploegen, die proberen om de nacompetitie te ontlopen, terecht kunnen komen.

Opstelling AD’69: doel: Huib Jonkman achter: Bram Koelman, Sven Breukelaar, Rik Pastoors en Maik Gerling midden: Nick Ebbers, Bram Dekkers, Reçep Kaya voor: Dylan Bauhuis, Michiel Ebbers en Djayen Baboe  

reserves: Stefan Tinnevelt, Tom te brinke, Ramon Vervelde en doelman Anthony Ikink

De start was oorverdovend, qua geluid dan. AD’69 speelde deze middag in het wit, gezien het tenue waarmee WVV’34, dat uit groen, geel en blauw bestaat , aantrad. Na vijf minuten aftasten nam WVV’34 tegen de wind in, het heft in handen . Het kreeg enkele kansjes maar nog geen doelpunten. Rik Pastoors kreeg geel (schorsing….!!!!) toen hij een speler van WVV’34 over zijn knie liet lopen. In de achterhoede van AD’69 had men enkele keren geluk met ballen, die net naast geschoten werden en doordat ook AD’69 niet op tijd ingreep. De 2e bal was dan ook veelal voor WVV’34. AD’69 kwam er niet aan te pas en de 1-0 voor WVV’34 leek een kwestie van tijd. Na 20 minuten brak de rechtsbuiten van WVV’34 door, maar hij schoot de bal te gehaast op goal en de bal ging ver voorlangs in plaats van dat de speler door liep en te proberen keeper Huib Jonkman te verschalken. AD’69 had nauwelijks iets te vertellen. Pas na een half uur was het Michiel Ebbers, die de bal richting het doel van WVV’34 schoot en ook nog over. Maar AD’69 ging wel wat beter spelen. 10 minuten voor rust kreeg AD”69 op 22 meter van het doel van WVV’34 een vrije trap te nemen. Dylan Bauhuis schoot de bal hard in de muur. Daar veranderde de bal van richting en kwam hij uiteindelijk voor de voeten van Reçep Kaya terecht, die in de 16 meter stond, Hij schoot de bal hard langs de keeper van WVV’34. Tegen de verhouding in stond AD’69 voor (0-1) Vlak voor rust speelde Bram Koelman van achteruit de bal op de op snelheid liggende Dylan Bauhuis die de bal meteen strak voorzette. Nick Ebbers die daar stond, schoot deze bal vervolgens kruislings net naast de verkeerde kant van de paal, anders had AD’69 met de rust met 0-2 voorgestaan uit maar twee aanvallen. Ruststand 0-1.

Na rust kwamen bij beide teams dezelfde 11 spelers op het veld. AD’69 had nu de wind tegen. En al snel moest het de 1-1 toestaan. Niet door toedoen van WVV’34 maar door eigen toedoen. Reçep Kaya dacht een bal af te schermen die over de achterlijn zou gaan. Maar hij had geen rekening gehouden met de snelle speler van WVV’34. Die tikte hem de bal net voor de lijn weg en kon over de achterlijn komende , de bal voorzetten. Daar kwam van links een speler van WVV’34 die de bal hoog tegen de touwen schoot. Dom balverlies van AD’69 deze 1-1/. De bal had over de zijlijn geschoten kunnen worden of nog wat anders, Maar zo….. AD’69 was aangeslagen en WVV’34 nam opnieuw het initiatief. En toch had AD’69 hierna op voorsprong moeten komen na 15 minjuten. Over links speelde Rik Pastoors de bal op Michiel Ebbers, die versnelde en de bal hoog voorzette. De keeper van WVV’34 zat ernaast en Nick Ebbers kon vrij inkoppen maar…. kopte over….. AD’69 had op voorsprong kunnen en misschien op voorsprong moeten staan. Ook Michiel Ebbers kreeg nog een kansje, al was deze moeilijker. In plaats met de het voorhoofd kreeg hij de bal in het gezicht toen hij de bal wilde inkoppen. Dylan Bauhuis passeerde in de 70ste minuut de rechtervleugelverdediger van WVV’34 en werd op de rand van de 16 meter vast gehouden. Geel volgde voor WVV’34. De vrije trap hiervoor mocht Dylan echter niet op de rand van de 16 meter nemen maar op de plek waarvan hij de bal van Reçep Kaya ontvangen had, zijnde 15 meter terug. Even later zette WVV’34 een aanval op over rechts op . De bal werd verloren door Maik Gerling en de speler die Rik Pastoors wilde uitspelen, had in één keer vrij baan, omdat Rik Pastoors zich verstapte. De uitkomende Bram Koelman kon het leed niet meer voorkomen en de bal werd hard langs Huib Jonkman geschoten en de op de lijn of net daarachter staande Sven Breukelaar werkte de bal , die er zo wie zo ingegaan was, verder in het doel(2-1). Vanuit de luidsprekers (hard dus) werd de naam van Tom te Brinke gescandeerd. Die hadden dus ook een Tom te Brinke, net zoals AD’69. Rik Pastoors moest zich laten vervangen door die verstapping. En Stefan Tinnevelt kwam er in net zoals Ramon Vervelde voor Djayen Baboe. Ook WVV’34 wisselde enkele spelers. Een kwartier voor tijd scoorde WVV’34 in een buitenspel situatie de 3-1 , die dan ook terecht werd afgekeurd. Maar even later werd de achterhoede van AD’69 op snelheid eruit gelopen en scoorde Tom te Brinke de 3-1 voor WVV’34.. De wedstrijd was gespeeld. Stefan Tinnevelt kreeg wegens te hard inkomen nog geel. AD’69 scoorde nog de 3-2. Uit één van de laatste aanvallen van AD’69 kwam de bal bij Michiel Ebbers terecht die de bal voorzette. Uit de scrimmage in de 16 meter, die volgde, was het Nick Ebbers, die de bal over de lijn drukte. Om nog gelijk te maken was geen tijd meer.

Al met al verloor AD’69 verdiend van WVV’34 . ofschoon gezegd moet worden dat AD’69 twee doelpunten weggaf, waarbij het zelf de bal had en door stommiteiten de bal verloor, en zo van een 0-1 voorsprong op een 2-1 achterstand kwam. Tevens ziet AD’69 door deze nederlaag de plekken 11 en 12 dichterbij komen. En dat zijn plekken waar nacompetitie gespeeld moet worden tegen degradatie.

 

a.s. zondag speelt AD’69 thuis tegen PAX ( Hengelo) aanvang 14.00 uur. Dat zonder Rik Pastoors en ook zonder Michiel Ebbers, die voor school bezig is.