AD’69 VERLIEST OP SPORTKAMP VILLEKAMP MET 4-1 VAN AZSV 2

AD’69 1 heeft de oefenwedstrijd tegen AZSV 2, dat speelde met Wietse Kämink en Roy Berenschot van AZSV 1 in de gelederen, met 4-1 verloren. Tot de rust kon AD’69 de wedstrijd in evenwicht houden en nam het zelfs een voorsprong, die de rust mee ingenomen werd.

In de 2e helft kwam AD’69 1 dat behoorlijk uitgedund was met eerste elftalspelers (Nick Ebbers (hamstring) Maik Gerling( werk) Teun ( krijgt een nieuwe kruisband en is dus 2014 uitgeschakeld) en Rik Pastoors (bandje) er niet meer aan te pas.  De hoop dat Sander Mengerink en Djayen Baboe (die al langer in de lappenmand zitten) er weer bij zouden zijn , bleek ijdele hoop. Deze spelers die er bij de start van de competitie nog wel bij zaten miste AD’69 dus dinsdagavond toen de wedstrijd op het kunstgras van AZSV om 20.15 begon.

En die wedstrijd begon voor AD’69 slecht. Na 10 minuten moest Michiel Ebbers met een enkelblessure het veld verlaten. Dus toen moest AD’69 al wisselen en dat was er één van de twee die AD’69 bij zich had. Tom Elferink (A junior) kwam voor Michiel. Voor de andere afwezigen speelden Rob Leber en Robin Wubbels van AD’69 2 al mee in het eerste elftal. Toch kon je de eerste helft niet merken dat AD’69 behoorlijk wat spelers miste. AZSV 2 dat wel beter combineerde kwam niet verder dan de 16-meter en kreeg nauwelijks kansen. AD’69 kreeg na 20 minuten de eerste kans en deze was meteen raak. Bram Koelman werd niet afgestopt toen hij van achter uit opkwam en passte zijwaarts op de meelopende Dylan Bauhuis die de bal in de goal schoof. (0-1) De 2e kans van AD’69 was na een half uur. Rob Leber dacht de bal in te kunnen tikken met de binnenkant van zijn voet doch de bal was een prooi voor de verdediger van AZSV. Rob had iets sneller moeten zijn. Op het middenveld speelde AD 69 met het middenveld van het 2e elftal met Bram Dekkers erbij. AZSV 2 kreeg in de eerste helft verder geen kansen ofschoon het zeer snelle spelers in de voorhoede had lopen.

In de 2e helft was na 7 minuten de stand weer in balans. Onnodig tikte AD’s aanvoerder Kelvin Fremmer in de 16-meter de spits van AZSV 2 onderuit en de penalty betekende 1-1.  AZSV 2 combineerde steeds beter en AD’69 kon op het middenveld de wedstrijd niet meer in de grip krijgen. Een fout van Rob Leber op achterlijn bij AD’69 ( hij wilde de bal vrij spelen in plaats van uit te trappen) bracht AZSV 2 op voorsprong. De bal werd veroverd en voor gezet. Daar stond de voorhoedespeler van AZSV die de bal eenvoudig in kon tikken(2-1) AD’69 zette daar tot de 25e minuut niets meer tegenover. Een schot in die 25e minuut van Kelvin Fremmer van 25 meter op de paal( werd trouwens ook nog afgefloten voor buitenspel) was het enige wapenfeit. Menno korten (AD’69 2) verving Robin Wubbels en ging linksback spelen. Maar AD’69 zakte steeds verder weg en liet niets meer zien. Een dieptepass op één der voorwaartsen van AZSV, die ook doelman Huib Jonkman omspeelde, betekende 3-1. Tom Elferink had nog even een kans op 3-2, maar hij kon niet goed bij de bal die daardoor geen vaart kreeg en een prooi werd van de doelman van AZSV.  AZSV 2 scoorde daarentegen nog wel toen op links AD’69 uitgespeeld werd en de bal bij de voorzet in het doel gelopen werd.

Resume: AD’69 kon één helft met deze tegenstander met dit elftal meekomen, maar zakte na rust door het ijs.