AD’69 KEGELT TWEEDE KLASSER AZC (ZUTPHEN) UIT DE BEKER DOOR MET 4-1 TE WINNEN NA EEN 2-0 RUSTSTAND.

AD’69 1              –          AZC   1  (beker)         4-1 (2-0) doelpunten: Marnix Wubbels,  Ramon Vervelde, Reçep Kaya en Bram Dekkers.

AD’69 had na de overwinning vorige week thuis voor de competitie voldoende zelfvertrouwen getankt om ook tegen AZC (2e klasser) voor de beker de strijd aan te kunnen binden ondanks de afwezige basisspelers. Tim Bennink (geblesseerd) Djayen Baboe (ziek) en Michiel Ebbers en Teun Pastoors , ook nog geblesseerd speelden niet mee. Daarbij was Rob Leber weer terug naar zijn tweede elftal. Marnix Wubbels en Ramon Vervelde stonden nu in de basis.

De opstelling: doel: Huib Jonkman achter: Maik Gerling, Rik Pastoors, Bram Koelman en Sven Breukelaar midden:  Bram Dekkers, Nick Ebbers en Marnix Wubbels voor: Dylan Bauhuis, Tom Elferink en Ramon Vervelde reserves: Stephan Tinnevelt, Timo v.d. Linde(A1) , Reçep Kaya en als doelman Anthony Ikink (A1).

AZC kwam voor de 2e keer in twee seizoenen naar Aalten. Maar dit keer als 2e klasser. Vorig jaar voor de competitie won AD’69 zo wel uit als thuis van AZC met resp. 1-2 en 3-0. AZC werd 2e klasser via de nacompetitie.

De wedstrijd begon aan beide zijden rustig. Pas na 10 minuten kwam de wedstrijd op gang.  AZC schoot uit een teruggelegde bal  op de 16-meter de bal met een curve op het doel, maar Huib jonkman redde  en Maik Gerling werkte de bal verder weg. AZC  was het eerste kwartier wat beter in de combinaties. Maar na dat kwartier was het AD’69 dat het heft overnam en meteen scoorde. Een afgeslagen aanval van AD’69 werkte de keeper op de rand van de 16-meter weg. De bal kwam echter bij Marnix Wubbels die de keeper te ver voor de goal zag staan en met een boogbal de bal in de goal schoot (1-0).  Na 20 minuten had AD’69 op 2-0 moeten staan. Een goede combinatie via Ramon Vervelde, Tom Elferink en Bram Dekkers bracht de bal bij Nick Ebbers, die had moeten scoren, maar dat helaas niet deed. Toch was het uitstel van executie want een minuut later was het alsnog raak. Ramon Vervelde wist een pass op goede waarde in te schatten en schoot de bal in de korte hoek binnen(2-0). Een mooie opsteker voor de super sub, die ook al donderdagavond scoorde in de uitwedstrijd voor de Achterhoek Cup rechtstreeks uit een corner in Marienvelde. Na een half uur leek AZC te scoren, maar al buitenspel staand schoot de spits van AZC de bal tegen de paal. De scheidsrechter gaf dan ook buitenspel. Een enkele keer kwam AZC eruit en met de snelheid kwamen  er wel goede voorzetten, maar voor de goal werd er niets mee gedaan. Vijf minuten voor rust schoot Rik Pastoors uit een corner van Dylan Bauhuis de bal op de paal en een foutieve bal achterin bij AZC bracht Tom Elferink, die zijn tegenstander omspeelde in scoringspositie. Maar de keeper redde een mogelijke 3-0. Vlak voor rust toch nog een counter van AZC over links. De bal werd goed voorgezet en nu wel hard ingeschoten, maar Huib Jonkman redde de bal tot corner. Rik Pastoors die even later mee naar voren trok verloor zijn bal en opnieuw brak AZC uit, maar opnieuw werd de bal een prooi van Huib Jonkman.

AD’69 startte rustig in de 2e helft zonder dat het achteloos werd. En na 10 minuten de kans op 3-0. Dylan Bauhuis werd door Tom Elferink met een pass diep weggestuurd en liep zijn tegenstander eruit. Hij schoot de bal hard in. De keeper pareerde de bal maar in tweede instantie schoot hij de bal wel langs de keeper , maar de verdediger redde op de doellijn. Marnix Wubbels schoot deze bal echter naast het doel.  Een blessure van de rechtsback van AZC bracht een wissel en daarmee was de 2e wissel van AZC een feit. Ook voor rust had het reeds gewisseld. Na 20 minuten de 3-0. Treuzelen op het middenveld van AZC en daardoor balverlies bracht Bram Dekkers aan de bal  die door kon lopen. Op tijd passte hij de bal naar Dylan Bauhuis, die toen de keeper uitkwam de bal teruglegde op Bram, die alleen voor een leeg doel komend….scoorde(3-0). AZC leek de wedstrijd op te geven en wisselde voor de laatste keer. Maar wegens blokkeren op rechts van Nick Ebbers van een AZC speler op de achterlijn en een duik van de AZC speler gaf de scheidsrechter aanleiding om de bal op de stip te leggen. Hij deed dat ook en uit de penalty werd het 3-1. Ramon Vervelde ging voor Reçep Kaya en meteen daarna leek AZC de 3-2 te maken, maar de kopbal van de spits van AZC  ging via de grond over de lat. Een vrije trap op de 16 meter leek voor AZC succesvol te worden, maar de bal moest op de Singelweg terug gezocht worden. Stephan Tinnevelt kwam voor Marnix Wubbels met nog 10 minuten te spelen. AZC drukte nog wel maar echte doelkansen kreeg het niet meer. Dylan Bauhuis kreeg nog geel wegens duwen en een AZC speler kreeg geel toen hij te hard inkwam op Dylan Bauhuis. Deze werd gewisseld voor Timo v.d. Linde(AD’69 A1) . Gepruts in de achterhoede van AZC joeg Reçep Kaya goed na en AZC verloor de bal en bracht Reçep  in scoringspositie. De nu spits staande speler faalde niet en scoorde de 4-1. De 15 Aaltense jongens die vandaag bij AD’69 stonden opgesteld,  wonnen opnieuw.

a.s. zondag speelt AD’69 na twee wedstrijden voor de beker(Achterhoek Cup en KNVB beker) weer voor de competitie. Het gaat uit naar Hengelo om tegen PAX te spelen. Aanvang 14.00 uur