AD’69 1 VERLIEST NA TWEE WEDSTRIJDEN IN DE COMPETITIE IN 2014 DE AANSLUITING MET DE TOP DRIE…. (ULFTSE BOYS WINT MET 4-2 NA EEN 0-0 RUSTSTAND)

Zonder veel vaste eerste elftalspelers had AD’69 het tegen het op de ranglijst bijna gelijk staande Ulftse Boys geen kans op succes, ofschoon het enkele minuten voor tijd als het een penalty gekregen had( en het was er één) en benut had, er 3-3 op het scorebord had gestaan. Zonder de langgeblesseerden Sander Mengerink, Djayen Baboe en Teun Pastoors en de vertrokken Baskim Afuzi, moest het deze zondag het ook stellen zonder Nick en Michael Ebbers en Maik Gerling  Ook bij de wel meespelende spelers waren er enkele vraag-tekens zoals Sven Breukelaar en Kelvin Fremmer.

Zeker was het dat AD’69 weer moest spelen met een elftal waar ook het gehalte van tweede elftal spelers weer hoog was.

AD’69 speelde in de volgende opstelling: doel Huib Jonkman, achter: Robbin Eppink, Bram Koelman, Rik Pastoors en Kelvin Fremmer, midden: Rob Leber, Sven Breukelaar en Bram Dekkers voor: Tim Bennink, Dylan Bauhuis en Kevin Lawa.

AD’69 startte wat afwachtend en Ulftse Boys nam het initiatief en speelde op AD’s helft. Na 10 minuten kreeg het een vrije trap, die in de muur geschoten werd. De oorzaak was een botsing tussen Rob Leber en een Ulftse Boys speler. Na 20  minuten kreeg Ulftse Boys twee kansen achter elkaar. Eerst redde Huib Jonkman op een schot uit een voorzet van Ulftse Boys en even later moest Huib met de hak van zijn schoen de bal pareren op een schot uit de 2e lijn. Ulftse Boys bleef zich wel kansen creëren, maar scoorde vooreerst niet. AD’s kans kwam van Bram Koelman die door kon lopen en niet aangevallen werd. Zijn schot tikte de keeper met een fraaie redding over de lat. AD’69 verloor steeds meer te snel de bal en de lange ballen, die Ulftse Boys hierna speelden, leverden kansen op voor de snelle spitsen van Ulftse Boys. Achterin moest Kelvin Fremmer ferme duels bestrijden met de aanvoerder van Ulftse Boys Bokali. Tien minuten voor rust kreeg AD’69 de grootste kans. Sven Breukelaar onderschepte een bal en kon op de goal afgaan. Hij passte op Tim Bennink, die had kunnen scoren maar op de keeper strandde. Misschien had Sven alleen door moeten gaan. Met het rustsignaal in zicht moest Huib Jonkman, die alles redde wat er te redden viel, nogmaals een schot van Bokila uit het doel ranselen.

Na rust was de wedstrijd nog maar 3 minuten oud toen Ulftse Boys scoorde. Uit een voorzet kon de linksbuiten met een schot in de korte hoek scoren.(1-0) Meteen daarop miste Bram Koelman zijn bal en deze werd door de spits van Ulftse Boys tegen de lat geschoten. AD’69 kwam hiermee goed weg. Na 52 minuten toch de 2-0. Een van richting veranderd schot door een Ulftse Boys speler verdween onhoudbaar in het doel achter Huib Jonkman. Na een kwartier had Dylan Bauhuis de 2-1 op de schoen. Hij passeerde de rechtsback en keeper van Ulftse Boys en schoot de bal op het lege doel. Maar de bal werd voor de lijn weggewerkt. AD’69 liet zich nu meer gelden en achterin was Ulftse Boys niet erg zeker. Kelvin Fremmer moest zich laten vervangen en Gijs Pastoors (AD’69 2) kwam voor hem in het veld. Net zoals Robin Wubbels en Stevan Tinnevelt (beiden ook AD’69 2) die Sven Breukelaar en Rob Leber ( AD’69 2) vervingen. Ulftse Boys wisselde eveneens. Stevan Tinnevelt veroorzaakte,  enkele minuten na zijn entree, een overtreding in de 16 meter en de bal ging op de stip en Stevan kreeg geel. De penalty werd door Bokila binnen geschoten (3-0) AD’69 leek geslagen maar rechtte haar rug. Gijs Pastoors kreeg 10 minuten voor tijd de kans op 3-1, maar de bal werd op het laatste moment door de keeper uit de korte hoek getikt.  De corner leverde alsnog het doelpunt voor AD’69 op. Rik Pastoors toornde hoog boven een ieder uit en kopte de bal erin (3-1).  Een minuut later werd Bram Dekkers aangetikt in de 16 meter toen hij wilde uithalen. De penalty die AD’69 kreeg schoot Bram Koelman zuiver binnen(3-2) en de speler van Ulftse Boys kreeg geel. Binnen twee minuten brak daarna Dylan Bauhuis door. Hij ging in de 16 meter over het knie van de verdediger  van Ulftse Boys. De scheidsrechter liet echter door spelen. Een ieder had op nog een penalty van AD’69 gerekend. Zelfs de keeper rekende op een penalty.

Meteen daarop had Ulftse Boys de kans op 4-2 maar Huib Jonkman redde met de voet tot corner. Enkele aanvallen later van Ulftse Boys was het alsnog raak. De achterhoede van AD’69 die de laatste 20 minuten ver naar voren speelde werd uitgespeeld en in blessuretijd scoorde Ulftse Boys de 4-2. Met de aftrap hierna floot de scheidsrechter meteen af.

Ulftse Boys won verdiend van AD’69. Maar als AD’69 compleet aan had kunnen treden dan had deze uitslag niet op het scorebord gestaan. 

a.s. zondag speelt AD’69 thuis tegen Spcl.Rekken,, waar het uit met 5-1 van verloor. Dus AD’69 heeft nog wat recht te zetten. Maar of dat lukt zonder veel vaste eerste elftalspelers zullen we zondag zien.