AD’69 1 WINT DE BELANGRIJKE WEDSTRIJD TEGEN FC EIBERGEN MET 1-0, DAT MET MAAR 9 SPELERS HET EINDE HAALT.

AD’69 slaagde erin de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat FC Eibergen te winnen. Dit is na 31 oktober de eerste winst. Daarvoor werd  3x in de competitie en 1 x in de beker verloren. Op de beker na (7-0 verlies tegen HSC’21) waren het echter geen grote nederlagen, maar ook met één doelpunt verlies heb je geen punten. AD ’69 staat nu weer dicht bij de middenmoot en daar wil ze aan het eind van het seizoen bij horen. Natuurlijk miste AD’69 de laatste maanden spelers, die normaal mee zouden hebben gespeeld en met de kleine selectie werkt dat natuurlijk sterker door dan als je een grote selectie tot je beschikking hebt. Maar wat je niet hebt, kun je ook niet inzetten. Michiel Ebbers, Teun Pastoors en Tom Elferink worden door allerlei redenen node gemist. Voor al de drie spelers zal het nog wel een tijdje duren. Wel van vakantie terug was Bram Koelman. Of hij meteen zou meespelen was af te wachten.

AD’69 startte in de volgende opstelling: Doel: Huib Jonkman, achter: Tom te Brinke, Maik Gerling , Rik Pastoors Sven Breukelaar , midden: Nick Ebbers, Bram Dekkers, Marnix Wubbels voor: Djayen Baboe, Tim Bennink en Dylan Bauhuis. reserves: Bram Koelman, Reçep Kaya, Stefan Tinnevelt, Kelvin Fremmer en doelman Damar van Braak.

AD’69 wist dat het deze wedstrijd niet mocht verliezen. Sterker nog….het moest deze wedstrijd winnen om de aansluiting met de middenmoot niet te verliezen. Maar de wedstrijd begon met 1 minuut stilte in verband met overlijden van oud-penningmeester Gabie Bouwmeester-van Braak. Het eerste elftal speelde deze wedstrijd met rouwbanden en de vlaggen hingen halfstok. Daarna mocht Stijn Pastoors, als pupil van de week, de keeper van FC Eibergen testen. Met nog wel een harde wind in de rug (niet zo hard als uit tegen SC Westervoort) en op een niet al te best veld(hobbelig) nam AD’69 langzaam het initiatief. Een voorzet van Bram Dekkers vanaf rechts bereikte Dylan Bauhuis, die de bal naast kopte. AD’69 speelde wel meer op de helft van FC Eibergen, maar was ook slordig. AD’69 kreeg in de begin fase diverse corners te nemen die echter geen kansen opleverden. Ook de voorzetten van voornamelijk rechts gingen te ver over de spelers heen om koppend succesvol te zijn. Zo nu en dan counterde FC Eibergen en was daarmee soms gevaarlijk omdat AD’69 zoals gezegd slordig was. Rik Pastoors leek in de eerste helft het veld te moeten verlaten maar kon uiteindelijk toch door. Enkele blessures aan Eibergse kant en ook bij AD’69 zorgden ervoor dat de eerste helft bijna 55 minuten duurde. Een combinatie, kort voor rust, via Bram Dekkers en Tim Bennink bereikte Djayen Baboe, die net naast schoot. Niet veel later brak de spits van FC Eibergen door, maar schoot de bal in de handen van doelman Huib Jonkman. Rust 0-0.

Na rust was Tom te Brinke vervangen door de weer terug zijnde Bram Koelman. De eerste kans na rust kreeg AD’69 via Djayen Baboe die de bal van Tim Bennink ontving, maar al struikelend er alleen maar een corner uithaalde. Daarna was FC Eibergen, met de wind in de rug, enkele keren gevaarlijk, maar ook zij schiepen zich geen directe kansen. Dylan Bauhuis schoot een bal op de rand van de 16 meter te slap in om de jonge keeper van FC Eibergen te verontrusten. Geel was er voor FC Eibergen toen deze Tim Bennink onderuit schoffelde, toen deze een voorzet wilde geven. En even later was er zelfs rood voor FC Eibergen, toen de speler te hard doorhaalde bij Nick Ebbers en deze blesseerde. Toch was de wedstrijd verre van gemeen. Nick kon gelukkig wel verder. Opmerkingen naar de scheidsrechter van de spits leverde deze ook geel op. Met 11 tegen 10 moest AD’69 een overwicht zien te creëren. Maar dat was tegen de harde wind in niet eenvoudig. Rik Pastoors kreeg even later eveneens geel toen hij met een te hoog geheven been gevaarlijk in kwam. Marnix Wubbels werd vervangen door Reçep Kaya om meer diepgang te krijgen. AD’69 drukte nu FC Eibergen wel terug, maar kansen kwamen er niet. Toen bij een hoge bal de keeper van FC Eibergen een bal maar half raakte en de bal door Reçep Kaya met een lob daarna in de doelmond gebracht werd, was de keeper van FC Eibergen net op tijd terug om de bal te onderscheppen. Een botsing tussen Tim Bennink en de keeper van FC Eibergen onderbrak het spel gedurende enkele minuten. Sven Breukelaar ging voor Stefan Tinnevelt en uit diens voorzet kopte Tim Bennink de bal net over de lat. FC Eibergen was met 10 man nauwelijks minder dan AD’69, maar moest hiervoor wel alle zeilen bijzetten. Toen FC Eibergen een counter plaatste en deze mislukte , was het in de aanval daarop, vlak voor tijd, Djayen Baboe die op rechts enkele spelers van FC Eibergen misleidde. Hij legde de bal terug op de vrij staande Tim Bennink, die de bal met een halfvolley hard in de hoek schoot (1-0). Even later een opstootje waarbij de spits van Eibergen, die al geel had ontvangen, zijn 2e gele kaart ontving en dus ook rood. Enkele minuten later floot scheidsrechter Lucassen voor het einde. Maar zelfs daarna kreeg nog een Eibergenspeler geel. AD’69 deerde het niet. Het had gewonnen. Niet met mooi spel.

a.s. zondag speelt AD’69 uit (14.00 uur) tegen Varsseveld. Eén van koplopers in deze klasse. AD’69 zal hier flink aan de bak moeten om niet met een nederlaag naar huis terug te keren.