In verband met de Giro die op zondag door de Achterhoek rijdt waren alle wedstrijden van de 3e klasse C verplaatst naar de zaterdagavond 18:00 uur. Thuisploeg FC Eibergen moest winnen van AD’69 om van hun benarde positie op de degradatieplek te ontkomen. AD’69 zou bij winst een goede stap kunnen zetten voor rechtstreeks klassebehoud.

Er werd in zomerse omstandigheden afgetrapt in Eibergen op het kunstgrasveld van FC Eibergen. AD’69 startte met de volgende basiself: Huib Jonman, Sven Breukelaar, Bram Koelman, Rik Pastoors, Tom te Brinke, Bram Dekkers, Nick Ebbers, Michiel Ebbers, Tom Elferink, Rob Leber en Dylan Bauhuis. Op de bank zaten nog Djayen Baboe (die dag terug van vakantie), Tim Bennink (terug na half jaar blessureleed), Recep Kaya, Stefan Tinnevelt, Marnix Wubbels en reservekeeper Anthony Ikink.

De eerste helft was het FC Eibergen die beter startte. Via de behendige buitenspeler wisten ze het AD’69 in fases lastig te maken. De voorzetten die hieruit kwamen stichten wat gevaar maar de AD’69 achterhoede wist zich uit alle situaties goed te redden.

Na een kwartier spelen kwam AD’69 beter in de wedstrijd en wist het FC Eibergen terug te dringen op eigen helft. Maar zoals zo vaak wist AD’69 het overwicht en de kansen om tot score te komen niet te benutten. Aan de andere kant was het FC Eibergen dat voornamelijk de lange bal hanteerde en daarmee werden ze niet echt gevaarlijk. De ruststand was zodoende dan ook 0-0.

In de 2e helft was het een gelijkopgaande wedstrijd waarbij het spel zich van de ene kant naar de andere kant van het spel verplaatste. Uiteindelijk was het FC Eibergen dat de score opende. Een voorzet van rechts werd onderweg aangeraakt en door de aanvaller van Eibergen beter beoordeeld dan de achterhoede van AD’69. Zijn kopbal kon Huib niet meer redden en hierdoor stond AD’69 na ca. 55 minuten met 1-0 achter. Bij deze stand zou FC Eibergen AD’69 bijhalen in de ranglijst.

AD’69 wist wat zich te doen stond en stroopte de mouwen nog eens goed op. Onder aanvoering van de hard werkende Rob Leber was het na de 1-0 AD’69 dat het volledige initiatief in de wedstrijd nam. Er werd hard geknokt voor elke bal en dit resulteerde in diverse kansen voor AD’69, maar FC Eibergen wist zich uit diverse hachelijke situaties te redden, vaak met meer geluk dan wijsheid.

Aan de andere kant wist FC Eibergen met diverse counters het de AD’69 toch lastig te maken. Dit resulteerde in enkele gevaarlijk vrije trappen. Eén van deze vrije trappen wist Huib tegen de lat en paal te slaan waarna de bal bij terugkomst via het hoofd van Huib over de achterlijn ging. Hier kwam AD’69 goed weg.

Uiteindelijk ging ook Rik Pastoors mee naar voren en hij wist een combinatie op te zetten die leidde tot een voorzet waaruit Nick Ebbers kon scoren in de 85e minuut. Hierna bleef het spel op en neer golfen waarbij ook nog enkele kaarten werden uitgedeeld. Maar gescoord werd er niet meer.

Jammer genoeg heeft AD’69 niet hele goede zaken gedaan door te winnen van FC Eibergen, maar het blijft kans houden op het ontlopen van nacompetitie en degradatie als er volgende week wordt gewonnen van Westervoort en dan Witkampers niet wint in Hengevelde. Het wordt spannend! De wedstrijd tegen Westervoort is op 2e pinksterdag (maandag!) thuis, aanvang 14:00.