8 februari 2015

AD’69 1 VERLIEST  DE COMPETITIEWEDSTRIJD IN DE LAATSTE VIJF MINUTEN UIT TEGEN VARSSEVELD MET 2-0 (RUST 0-0)

14.00 uur          Varsseveld 1    –           AD’69 1                        2-0 (-0-0)

De eerste returnwedstrijd in de competitie voor AD’69. Wel stonden de wedstrijden uit tegen Gendringen en thuis tegen VVO  hier voor op het programma maar deze wedstrijden werden afgelast in verband met de weersomstandigheden. Thuis werd AD’69 op 28 september 2014 verdiend geklopt door Varsseveld. AD’69 had zo wie zo dus wat goed te maken. En gezien de eerste helft in de oefenwedstrijd tegen DZSV was daar ook wel enige hoop op.  Maar competitie is altijd anders van een oefenwedstrijd. AD’69 moest Tim Bennink(lies) en Robbin Eppink( wel weer in training) nog missen, maar verder was het compleet.

Opstelling AD’69: Doel: Huib Jonkman, achter: Bram Dekkers, Rik Pastoors, Bram  Koelman en Maik Gerling midden: Michiel Ebbers, Nick Ebbers en Rob Leber voor: Dylan Bauhuis, Djayen Baboe en Tom Elferink reserves:   Sven Breukelaar , Stephan Tinnevelt, Kevin Lawa, Recep Kaya en doelman Ronnie Kempink Of Teun Pastoors deze dag weer aansluit na een meer dan jaar durende blessure is nog af te wachten.

Een toch wel redelijk bespeelbare veld in Varsseveld. Voor een werkploeg als Varsseveld een ideaal veld. Voor AD69 was dat wat minder. Voor niet al te veel toeschouwers was er eerst één minuut stilte i.v.m. het overlijden van de verzorger van Spcl.Varsseveld. AD’69 startte met de aftrap en was gedurende een 10 minuten meer in de aanval. Toen was er een kans voor Varsseveld. AD’69 stond achterin niet goed maar gelukkig ging de kans verloren voor Varsseveld toen de bal naar binnen gespeeld werd. Twee minuten later kwam een aanval over rechts bij de 2e paal van AD’69 terecht. Rik Pastoors was net iets sneller bij de bal om erger te voorkomen en maakte corner. Varsseveld werd iets sterker en speelde veelal de lange bal over de vleugels. Een verdediger van Varsseveld kreeg geel toen hij bij een ingooi Tom Elferink tegen de reclameborden duwde. Na 20 minuten opnieuw een aanval van Vasseveld over links. De bal kwam voor en werd hard tegen de paal geschoten. AD’69 ontworstelde zich weer aan Varsseveld en kwam weer opzetten. Een vrije trap van 16 meter werd door Maik Gerling hard ingeschoten maar de bal werd geblokt. AD’69 speelde vaak te gehaast en daardoor kwamen ballen vaak niet aan. Djayen Baboe gaf over rechts veelal zijn tegenstander het nakijken, maar veelal was de voortzetting niet altijd goed. Een schot van Djayen werd vanaf 35 meter door de doelman gestopt. Vijf minuten voor rust had AD’69 de kans op 1-0. Tom Elferink schoot de bal echter uit een vrije trap gegeven over de lat. Met nog een vrije trap voor AD’69 die ook niets opleverde en eveneens een vrije trap voor Varsseveld, die naast geschoten werd kwam de rust (0-0).

Na rust geen wissels bij de teams. De eerste kans kwam opnieuw voor Varsseveld uit een lang gespeelde bal. Maik Gerling blokte het schot samen met Michiel Ebbers. Even later moest deze even pauzeren ivm een blessure, maar hij kon verder. Varsseveld was wel veelvuldig voor het doel van AD’69 te vinden maar echt grote kansen deden zich niet voor. Toen Djayen Baboe op links vrij kwam en de bal door speelde op Michiel Ebbers, werd diens schot geblokt. Opnieuw speelde AD’69 te gehaast en Varsseveld drong steeds meer aan. Huib Jonkman moest na 25 minuten met de voeten redding brengen op een hard schot vanaf 20 meter dat een corner opleverde voor Varsseveld. Een buitenspeldoelpunt van Varsseveld werd terecht afgekeurd door scheidsrechter Hofman uit Bennekom. Opnieuw was Huib Jonkman paraat op een schot dat hij uit de hoek ranselde. Zo langzamerhand leek de wedstrijd op 0-0 uit te draaien. Zes minuten voor tijd zette AD’69 een aanval op over links. Michiel Ebbers speelde Dylan Bauhuis vrij die strak voorzette en Djayen Baboe zag inglijden, maar tot geluk van Varsseveld werd de bal tot corner gewerkt. Even later schampte een schot van Michiel Ebbers, die over links vrij kwam, de lat. Michiel Ebbers en Djayen Baboe verlieten hierna het veld en Sven Breukelaar en Kevin Lawa kwamen erin. Een uitbraak van Varsseveld over links leverde een vrij veld voor de linksbuiten op die alleen op doelman Huib Jonkman af kon gaan. Maar hij speelde de bal te ver voor zich uit en de kans voor Varsseveld ging verloren. In laatste minuten dan toch voor AD ‘69 de domper. Een als voorzet bedoelde bal over rechts van Varsseveld raakte de rug van Maik Gerling en onhoudbaar voor Huib Jonkman verdween de bal ongelukkig voor AD’69 in het doel (1-0) AD 69 gooide nu alles naar voren met als gevolg dat achterin veel ruimte ontstond. Eén keer kon Bram Koelman nog redding brengen toen Varsseveld al counterend ontsnapte en dreigde de 2-0 te scoren. Hij werkte de bal net voor de lijn weg. Toch werd het nog 2-0 voor Varsseveld toen met het eindsignaal het een penalty kreeg toen Sven Breukelaar in een duel met de speler van Varsseveld samen vielen in de 16- meter. AD’69 protesteerde maar niet meer. Want het wist dat na de penalty er niet meer gespeeld zou worden. En dat was ook zo. De penalty ging erin en 2-0 stond er op het scorebord. AD’69 verloor de eerste wedstrijd na de winterstop voor de competitie en zal nu vol aan de bak moeten om een dreigende degradatie ongedaan te maken. Deze wedstrijd was typisch een 0-0 wedstrijd, maar als je bij de onderste teams staat heb je het geluk niet mee.

a.s. donderdag 12 februari 2015 speelt AD’69 1 in de Achterhoek Cup tegen Gendringen, dat ook al een tegenstander is in de competitie. De wedstrijd zal gespeeld worden op het nieuwe kunstgras van Gendringen. In het komende weekend is het i.v.m. carnaval vrij. Geen enkel team in Nederland bij de amateurs speelt dan. De week daarop ontvangt AD”69 PAX uit Hengelo