AD’69 WINT VAN WWV’34 MET 3-2 NA EEN 3-0 VOORPRONG EN RUKT OP NAAR DE 5E PLE K IN DE 3E KLASSE C.

Op zondag 11 oktober was het voor AD’69 een zondag met een nederlaag. AD’69 1 ging toen op bezoek bij RKZVC uit Zieuwent. Een ploeg waar AD’69 de laatste jaren veelvuldig tegen gevoetbald had. Maar ook een ploeg waartegen AD’69 maar weinig punten had behaald. De uitwedstrijden waren vaak nederlagen en ook nu was er weer een verdiende nederlaag met 3-1. RKZVC is dan in onze ogen ook de gedoodverfde kampioenskandidaat en volgend jaar zou het wel eens 2e klasse kunnen spelen. Het spelersmateriaal hebben ze en met het nieuwe kunstgras, dat in de zomermaanden aangelegd is , is ook niets mis.

AD’69 ontving zondag 18 oktober WWV’34 1 uit Hengevelde. Een vereniging waartegen AD’69 ook vorig seizoen speelde. Zowel thuis als uit in de laatste niets meer zeggende wedstrijd werd het gelijk. AD’69 kon zich geen tweede misstap veroorloven en kon zich ook zijn borst nat maken tegen WWV’34. Want ook WWV’34 wilde proberen uit de onderste regionen weg te komen en had voor de wedstrijd begon één puntje meer dan AD’69. Michiel Ebbers (beenbreuk maar herstellende en langzaam weer in training) en Teun Pastoors zijn er nog niet bij en voor Maik Gerling was het even afwachten of hij na zijn blessure, opgelopen in de uitwedstrijd tegen VIOD(1-1), er weer bij zou zijn. Maar dat was het geval. En hij speelde een zeer sterke partij.

AD’69 startte in de volgende opstelling: Doel: Huib Jonkman, achter: Rik Pastoors, Bram Koelman , Maik Gerling en Sven Breukelaar, midden: Nick Ebbers, Bram Dekkers en Tom Elferink voor: Djayen Baboe, Tim Bennink en Dylan Bauhuis. Als reserves waren aanwezig: Marnix Wubbels, Ramon Vervelde, Reçep Kaya, Tom te Brinke en doelman Anthony Ikink.

AD’69 begon meteen met druk zetten , maar kansen deden zich niet voor. Het veld was goed bespeelbaar, maar glad door de vele regen, die bijna de gehele wedstrijd viel. Dat had ook invloed op de aanwezige toeschouwers, die de tribune wel veelvuldig bezochten. Na 10 minuten kwam WWV’34 beter in de wedstrijd en kreeg het een vrije trap te nemen die echter niets opleverde. Het zorgde er echter wel voor dat WWV’34 ging voetballen en AD’69 terug drukte. Een corner leverde dan ook gevaar op voor AD’69. Pas na een 20 minuten kwam AD’69 weer terug in de wedstrijd en ging het gelijk op. Toch bleef WWV’34 het betere van het voetbal hebben. Na 21 minuten een goede aanval van AD’69 via Maik Gerling en Tim Bennink op links, die de bal voor de goal bij Djayen Baboe bracht, die meteen weer vanaf rechts voorzette. Dylan Bauhuis kwam net te laat bij de bal om deze langs de doelman te schieten en schoot tegen de keeper op en via hem ging de bal weer naar de zijlijn. Tim Bennink raakte daarna geblesseerd aan zijn enkel ( de speler van WWV’34 kreeg geen geel) en moest zich laten vervangen door Tom te Brinke. Tim werd tussen twee verzorgers in van het veld gedragen. AD’69 speelde nu met twee spitsen (Djayen en Dylan met daarachter Tom Elferink die dan in de voorhoede bijsprong). WWV’34 bleef gemakkelijker spelen en scoorde na 35 minuten de 0-1. Maar de goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Zelfs de speler, die de bal afspeelde op de scorende spits stond al buitenspel. Pas vlak voor rust kwam AD’69 weer wat terug in het spel en kreeg het een vrije trap te nemen op 30 meter rechts voor de goal. Dylan Bauhuis nam deze vrije trap en schoot hard met een boog op goal. Het leek dat Tom Elferink de bal met zijn hoofd achter de keeper kon koppen, maar hij miste. Daardoor verdween de bal zonder dat er iemand aanzat in het doel en stond AD’69 op 1-0. Even later soleerde Maik Gerling helemaal alleen door de achterhoede van WWV’34 , maar hij werd op het laatste moment afgestopt door de laatste man van WWV’34, die de 2-0 voorkwam.

In de 2e helft kreeg AD’69 de eerste kans. Tom Elferink ging op links door maar liep zich vast. Als hij de bal afgespeeld had, had Dylan Bauhuis geheel vrij voor de keeper gekomen als deze achter de bal was gebleven. Na 7 minuten in de 2e helft alsnog de 2-0. Bram Dekkers brak door, maar schoot tegen de keeper op. De terugspringende bal werd door Djayen Baboe in de goal getikt. De grensrechter vlagde voor buitenspel, maar de meegelopen scheidsrechter had het goed gezien. Geen buitenspel. Omdat de grensrechter hierna ookj nog enkele keren voor geen buitenspel staande ADers vlagde, kreeg hij van de scheidsrechter hiervoor een reprimande. Na een kwartier in de 2e helft 3-0. Tom Elferink werd met een dieptepass weggezonden vanaf eigen helft en speelde de bal op de op snelheid liggende Dylan Bauhuis die onder de keeper door de bal in de touwen schoot. Een perfecte counter. AD’69 wisselde. Djayen Bauhuis ging voor Recep Kaya en meteen daarop scoorde WWV’34 . Uit een corner waarbij de bal doorgekopt werd viel de bal in de touwen (3-1). Nog niets aan de hand. Maar toen 10 minuten later het 3-2 werd kwam toch weer paniek in de gelederen van AD’69 opzetten. De lang en hoog gespeelde bal ging over de mis koppende Rik Pastoors heen en ook doelman Huib Jonkman, die deze lange bal misschien wel had moeten onderscheppen, was verslagen door de harde kopbal langs hem heen (3-2). AD’69 maakte het zichzelf moeilijk, want WWV’34 drong aan op de gelijkmaker en AD’69 kon alleen maar loeren op de counters. Zou het een 3-0 voorsprong toch nog weggeven. WWV’34 wisselde aanvallend. Uit één van de sporadische counters, die een corner opleverde voor AD’69 van Tom Elferink, kopte Nick Ebbers de bal in de hoek, maar de verdediger kopte de bal van de lijn.  WWV’34 wisselde nog twee maal aanvallend en gooide alles op die aanval. Bram Dekkers kreeg geel voor het wegschoppen van de bal bij een vrije trap. Ook WWV’’34 kreeg gedurende deze wedstrijd twee maal geel. Het laatste offensief van WWV’34 was een kopbal net naast het doel van AD’69 uit een goedgenomen corner. Het bleef billenknijpen voor AD’69 en haar aanhang. Maar even later floot scheidsrechter Hogeweide voor het einde. AD’69 had drie punten erbij en kroop naar de 5e plek op de ranglijst.

a.s. donderdagavond (19.45 uur) speelt AD’69 uit tegen Marienvelde in de Achterhoek Cup haar 2e wedstrijd. De eerste was met 5-3 gewonnen tegen Spcl, Groessen thuis(5-3), terwijl Marienvelde met 1-11 won bij Den Dam. Deze ploeg ontvangt AD’69 dan in november thuis. Op zondag 25 oktober komt AZC uit Zutphen in Aalten op bezoek voor de KNVB beker. AZC was vorig seizoen nog tegenstander in de competitie van AD’69 en promoveerde naar de 2e klasse.