EN DAT IS VIER. 

AD’69 VERSLAAT IN RUURLO DE PLAATSELIJKE  PLOEG MET 2-4 EN WINT DE VIERDE WEDSTRIJD ACHTER ELKAAR IN DE COMPETITIE

AD’69 speelde zondag  voor de competitie de uitwedstrijd tegen Ruurlo. Nadat AD’69  driemaal achtereen thuis gespeeld had, waarbij de eerste uitwedstrijd tegen MEC op verzoek van MEC bij AD’69 gespeeld werd, waren daarna Keijenburgse Boys en FC Eibergen in Aalten op bezoek. Op het 2e veld van AD’69 ( Het hoofdveld is nog niet geschikt i.v.m. de engerlingenplaag) werd door AD’69 driemaal achtereen gewonnen. Of dat in de eerste “uit” wedstrijd ook zo zou lopen was af te wachten. Ruurlo is voor AD’69 een onbekend team. Toen AD’69 promoveerde naar de 3e klasse was Ruurlo net gedegradeerd uit deze klasse en kwamen ze elkaar dus niet tegen. AD’69 was niet compleet. Werk (Maik Gerling)  en blessures (Rik Pastoors, licht Reçep Kaya en licht Michiel Ebbers) zorgden er voor dat AD’69 niet compleet was. Bram Koelman was er echter nog en speelde de gehele wedstrijd weer mee.  Ruurlo won zondag zijn eerste wedstrijd bij KSV met 1-5. En dat was natuurlijk een flinke opsteker. AD’69 was daarvoor gewaarschuwd. De club uit Ruurlo met 800 – 900 leden en met 6 senioren, 11 junioren en 20 pupillenteams was zeker geen kleintje.
Ruurlo speelde daarvoor gelijk tegen MEC thuis 1-1 en verloor uit van Erix(1-0). AD’69 stond met drie overwinningen (6-1 MEC, 2-0 Keijenburgse Boys en 2-1 FC Eibergen) bovenaan. Deze positie wilde het graag behouden, maar Ruurlo was er op gebrand AD’69 pootje te lichten. Een wedstrijd die niet zo maar gewonnen zou worden door AD’69.

AD’69 speelde met de volgende spelers: doel:  Erik Heuvel, achter: Bram Koelman,  Sven Breukelaar, Bram Dekkers, Tom te Brinke   midden: Michiel Ebbers, Nick Ebbers en Tom Elferink voor: Djayen Baboe, Tim Bennink  en Dylan Bauhuis. Reserves:. Rob Leber,  Roel Penterman,  Reçep Kaya, Ramon Vervelde en doelman Thomas Dimmendaal.

AD’69 speelde op het hoofdveld van Ruurlo dat voorzien is van kunstgras en kwam goed uit de startblokken. Dylan Bauhuis op rechts kreeg uit de combinatie de kans op 1-0 toen hij voor de keeper opdook. Maar het rechtse been heeft Dylan alleen maar om mee te lopen en het schot ging vanaf rechts voorbij het doel uit over de achterlijn. Daarna kwam Ruurlo wat beter uit de verf op hun eigen kunstgrasveld. En na 12 minuten de 1-0. AD’69 dekte niet genoeg door en vanaf 20 meter kon de aanvoerder van Ruurlo uithalen. Onhoudbaar voor Erik Heuvel vloog de bal boven in de hoek. De eerste keer dat AD’69 in deze competitie achter kwam. AD’69 was even van slag. Sven Breukelaar werd daarna zo maar onderuit gedrukt zonder dat er een bal in de buurt was en de speler van Ruurlo kreeg geel. AD’69 schiep zich geen kansen voorin en was te onzuiver in de passing en leed daardoor veel balverlies. Pas na een half uur kwam AD”69 weer wat meer aan de bal. Het scoorde , maar er werd buitenspel geconstateerd. Even later werd Dylan Bauhuis in de 16 meter onderuit geduwd , maar de scheidsrechter zag er geen penalty in. Of….  De counter van Ruurlo hierna had zo maar 2-0 kunnen zijn, maar de bal werd uit een goede combinatie van Ruurlo tegen de paal geschoten en viel daarna in de handen van doelman Erik Heuvel. En onverwacht toch de penalty voor AD’69. Tim Bennink werd toen hij in de 16-meter achter de bal aanjoeg licht op de hakken getrapt en ging onderuit. Een goedmakertje voor de overtreding hiervoor op Dylan Bauhuis? Nick Ebbers scoorde de 1-1. De scheidsrechter zag dus er wel een penalty in.  Veel irritaties hierna in het veld. Met nog vijf minuten te spelen voor rust de 1-2. Uit een corner van Michiel Ebbers vanaf rechts  kon Tim Bennink   zonder iets in de weg gelegd te krijgen de bal tegen de touwen schoppen. Dylan Bauhuis kreeg geel toen hij na een overtreding op hem te fel reageerde. En met het rustsignaal in zicht zelfs de 1-3. Michiel Ebbers ging op links door en zijn voorzet op maat werd door Tim Bennink prachtig ingekopt.

In de 2e helft bracht AD”69 de zelfde 11 spelers in het veld. Het speelde nu op zeker en Djayen Baboe had kunnen scoren als hij het 1 op 1 duel winnend had kunnen afsluiten. Een combinatie tussen Bram Koelman, Bram Dekkers, die door kon stomen bracht de bal bij Nick Ebbers, die de hoek voor het uitzoeken had. Maar hij schoot de bal tegen de paal en de keeper kon de bal oprapen. Even later schoot Tim Bennink een speler van Ruurlo k.o.  Vol in het gezicht kreeg deze de bal en ging onderuit. AD’69 werd achterin wat slordig en Ruurlo had zo maar op 2-3 kunnen komen toen het de bal tegen de paal schoot en rebound ook nog tegen de andere kant de bal  op de paal zag belanden.  AD”69 kwam daar goed weg. Maar AD”69 kreeg voorin de betere kansen. Djayen Baboe kon op rechts vrij door gaan na een pass van Tim Bennink. Hij speelde zijn tegenstander uit en zette voor op de vrij staande Dylan Bauhuis. Dylan had te veel tijd nodig maar haalde nog wel uit. Langs de paal ging de bal …. naast. Bij 1-4 was de wedstrijd gespeeld geweest. Maar de 1-4 kwam er toch. Eerst ging Tom te  Brinke(licht geblesseerd) eruit voor Rob Leber. Nick Ebbers zakte een linie. Een combinatie daarna tussen Tom Elferink, Michiel Ebbers, die de keeper naar zich toe trok en toen de bal op Dylan Bauhuis speelde, die een leeg gapend doel voor zich zag. Hij scoorde alsnog de 1-4. Michiel Ebbers ging eruit voor Roel Penterman en Reçep Kaya kwam voor Djayen Baboe. Met nog 10 minuten te gaan 2-4. AD’69 werd op rechts uitgespeeld en Ruurlo kon vrij eenvoudig scoren.  Vlak voor tijd werd Dylan Bauhuis getorpedeerd , maar bleef staan omdat AD”69 alle wissels verbruikt had. De speler van Ruurlo kreeg voor deze actie rood van de scheidsrechter.  Als laatst had AD”69 nog een kans. Een boogbal van Tim Elferink had een beter lot verdiend maar ging net over de lat achter. Het bleef 2-4 en AD’69 bleef zonder puntenverlies.

a.s. dinsdag speelt AD’69 thuis voor de Achterhoek Cup (20.15 uur) tegen Marienveld (een team dat ook in de competitie een tegenstander is van AD’69)  a.s. zondag speelt AD’69 1 uit tegen Spcl. Rekken (14.00 uur) voor de competitie. Wedstrijd nr. 5