AD’69 1 wint thuis in de inhaalwedstrijd van Witkampers met 3-1 en komt weer in de kop van het  rechter rijtje van de competitie in de 3e klasse C

Tegen Witkampers lukte het AD’69 thuis een overwinning te behalen. Witkampers was, misschien door het feestje van de avond ervoor, niet bij machte punten uit Aalten mee te nemen in deze laatste wedstrijd voor de winterstop, die echter maar van korte duur zal zijn, tenzij de weersomstandigheden natuurlijk anders beslissen.

AD’69 slaagde er in de uitwedstrijd vorige week tegen promotiekandidaat Varsseveld reeds in een goed resultaat te behalen(2-2). Na de belangrijke overwinning de week ervoor thuis tegen FC Eibergen (1-0 in de laatste minuten van de wedstrijd door Tim Bennink) wist AD’69 in Varsseveld een verdiend gelijkspel te behalen. Wel ging dat ten koste van 4 gele kaarten en een rode kaart voor trainer Arno Heersink, maar ook Varsseveld kwam er niet ongeschonden uit met 5 gele kaarten waarvan twee kaarten voor Cas Kemperman, die dus rood zag. Witkampers had, voordat AD’69 Arno Heersink als trainer kreeg, Arno Heersink als trainer.  Maar of Arno Heersink vandaag op de bank zou zitten tegen zijn oude vereniging was door de rode kaart in Varsseveld een vraagteken. En inderdaad: Arno Heersink was geschorst, Michiel Ebbers was er ook nog niet bij, maar hij zat dicht tegen zijn terugkomst aan. Bij de start van de 2e helft van de competitie zou het zo maar kunnen, dat hij weer aansluit bij het eerste elftal. Tom Elferink was in verband  met de kerstvakantie terug uit Spanje en zou ook kunnen spelen, maar of hij wedstrijdritme had???? Tim Bennink was er niet bij in verband met de eventuele meniscusblessure en ook de vorige week geblesseerd geraakte Maik Gerling kon niet spelen , net zoals Tom te Brinke , die nog te veel last had van zijn hamstrings. Daar kwam bij dat Stefan Tinnevelt moest werken. Maar omdat AD’69 2 reeds vakantie had,  zou Arno Heersink ook hier enkele spelers van kunnen laten spelen. Geert van Eerden (AD’69 2) en Erik Weenink( AD’69 A1) namen vandaag de honneurs voor de geschorste Arno Heersink waar.

AD’69 startte in de volgende opstelling: Doel: Huib Jonkman, achter: Sven Breukelaar, Bram Dekkers , Rik Pastoors, Bram Koelman , midden: Nick Ebbers, Reçep Kaya Tom Elferink,   voor: Djayen Baboe, Rob Leber en Dylan Bauhuis. reserves Lars Breukelaar (A1), Julian Verstege(A1), Marnix Wubbels, Michiel Ebbers en doelman Damar van Braak.

AD’69 startte dus zonder haar trainer Arno Heersink, die afgelopen week wel voor een jaar bijgetekend heeft bij AD’69. Door de vele afwezigen moesten Rob Leber en Tom Elferink dus wel spelen. Rob Leber en Huib Jonkman(ADs  doelman) zouden ook zo maar weggeroepen kunnen worden omdat hun beider vrouwen op punt van bevallen stonden. Het weggeroepen worden was echter in deze wedstrijd niet aan de orde. En toch nog veel publiek bij deze wedstrijd, ondanks dat de jeugd van AD’69  (zowel junioren als pupillen (jongens en meisjes) in de Sporthal Stationshal hun jaarlijkse indoorvoetbal toernooi afwerkten met hun leiders, die anders vaak langs het veld stonden. Ook werden daar de snoepzakken, die ADers besteld hadden, uitgedeeld door AD ’s comité in dezen.

Dan de wedstrijd: Twee kansen aan beide zijden in de eerste minuten van de wedstrijd. Witkampers brak door toen de AD-achterhoede verkeerd stond maar de bal naast net schoten zoals AD/69 dat een ingebrachte bal net naast de paal zag gaan. Een vrije trap van Tom Elferink werd in de 13e minuut hard in de muur geschoten. De rebound kwam bij Nick Ebbers , die voorzette en de vrij staande Tom Elferink kopte de bal maar net over de lat. Even later een vrije trap voor Witkampers. Huib Jonkman was te laat en de bal werd over hem heen ingeschoten maar belandde op het dak van het doel. Na 20 minuten bouwde AD’69 over rechts goed op. Bram Dekkers kon op de achterlijn komend de bal hard en laag voorzetten, maar daar was geen ADer te bekennen om tegen de bal aan te lopen en zo AD’69 op een voorsprong te zetten. Even later de penalty voor Witkampers. Een ongelukkige botsing tussen een Witkampers-speler en Rik Pastoors was de oorzaak van de penalty. Rik tikte licht de speler aan en deze viel. De penalty ging via de paal links tegen de paal rechts net achter de lijn. Geluk voor Witkampers. Pech voor AD’69 (0-1) Meteen na de aftrap verloor Bram Koelman de bal aan de Witkampers spits, maar nu was doelman Huib Jonkman attent en maakte de kans op 0-2 voor Witkampers onschadelijk. En ook kwam AD’69 snel weer terug op 1-1. Enkele minuten na de 0-1 was het opnieuw Bram Dekkers, die over rechts kon opstomen. Hij trok daarna naar binnen en ook in de 16-meter komend werd hem niets in de weg gelegd en hij schoot de 1-1 binnen in de uiterste hoek van het doel. Onhoudbaar voor de keeper van Witkampers. Een minuut later brak AD’69 opnieuw door de verdediging van Witkampers. Maar met kunst- en vliegwerk kon de 2-1 voor AD’69 voorkomen worden. De terug gekopte bal van Djayen Baboe kon Rob Leber niet over de lijn drukken. Duwen even later bestrafte scheidsrechter Marschalk, die het niet moeilijk had in deze wedstrijd, in het voordeel van Witkampers, anders had Dylan Bauhuis de kans gehad. Nu kopte hij de bal uit een voorzet van Djayen Baboe, die enkele spelers van Witkampers omspeelde, tegen de paal. AD’69 had nu de betere kansen, maar de uitvallen van Witkampers waren niet ongevaarlijk. Vlak voor rust zette Tom Elferink de bal voor en opnieuw kwam de bal van rechts. De keeper stompte de bal weg, echter tegen de rug van een medespeler. Nick Ebbers profiteerde meteen en tikte de stilvallende bal in het doel(2-1) Meteen hierna was het rust.

Na rust kwamen beide teams ongewijzigd in het veld. Witkampers wist dat het moest komen en deed dat ook. AD’69 speelde veelal haar wedstrijd op eigen helft en daardoor was het daar erg vol . Kansen kreeg Witkampers dan ook nauwelijks. Een overtreding op de loerende Dylan Bauhuis voor de counter van AD’69 leverde Witkampers geel op. Het voetbal werd er niet beter op. AD’69 vond de voorsprong prima en Witkampers zag geen mogelijkheden om de achterhoede van AD’69 te passeren. Een schot na 25 minuten van Reçep Kaya, net naast de paal. toen hij vrij door kon lopen, was het enige wapenfeit van AD’69. Na 25 minuten kreeg Witkampers op AD ’s helft een vrije trap te nemen. De bal werd vanaf rechts voor gekopt en ging voor de goal van AD’69 langs zonder dat er een speler van Witkampers bij kon komen. Nick Ebbers , die de gehele week nauwelijks had kunnen trainen in verband met een blessure, ging eruit. Marnix Wubbels kwam er voor hem in. Maar het spel veranderde niet. Toch kreeg Witkampers een kans. Een corner kwam tegen de lat toen Huib Jonkman onder de bal doorliep. Huib, die verder goed keepte, kon dat aangerekend worden. Bram Koelman wist daarna de bal uit de 16-meter weg te werken. Toen met nog 10 minuten spelen AD’69 het spel stillegde in verband met een blessure van Witkampers verwachtte AD’69 dat het de bal daarna wel terug kreeg , maar dat gebeurde niet. Witkampers ging voor de 2-2 en niet voor de sportiviteit. Ofschoon de wedstrijd verder zeer sportief was. Vijf minuten voor tijd de beslissing. Dylan Bauhuis, die al enkele keren zeer scherp opgesteld stond, kon op links opstomen. Met wel een speler naast zich, schoot hij de bal hard tussen de paal en keeper door in het doel. De wedstrijd was beslist. Een 6 minuten later floot de scheidsrechter af en kon AD’69 drie punten bijschrijven. Van de 7 thuiswedstrijden werden er 5 gewonnen en 2 verloren. Van de 6 uitwedstrijden werden er vier verloren en twee gelijk gespeeld. Dus nog niet gewonnen uit.

AD’69 gaat met winterstop en wenst een ieder fijne Kerstdagen en een gezond 2016.

In de winterstop staan er een aantal oefenwedstrijden en schaduwwedstrijden van AD’69 21 op het programma:

  • Dinsdag 12 januari 20.15 uur: AZSV 2 – AD’69 1
  • Zondag 17 januari 11.00 uur: AD’69 – KSV
  • Zondag 24 januari 14.00 uur: AD’69 – Gendringen (comp) – Schaduwwedstrijd HC’03 – AD’69 (11:00 uur)
  • Zondag 31 januari 14:00 uur: SP Lochem – AD’69 (comp) – Schaduwwedstrijd VVG’25 – AD’69 (10:30 uur)
  • Donderdag 4 februari 20:00 uur: DZSV – AD’69
  • Zondag 14 februari 14:00 uur: AD’69 – VIOS (comp) – Schaduwwedstrijd Ruurlo – AD’69 (12:00 uur)
  • Zondag 21 februari 14:00 uur: DVV – AD’69 (comp)
  • Zondag 28 februari: Inhaalprogramma