14.00 uur         PAX 1              –           AD’69 1

AD’69 ontving zondag 18 oktober 2015 WWV’34 1 uit Hengevelde nog voor de competitie waartegen met 3-2 gewonnen werd wat AD’69 op de 5e plek van de ranglijst bracht. Daarna speelde het twee keer voor de beker en wel de Achterhoek Cup uit tegen Marienvelde(1-5) op donderdag 22 oktober en thuis voor de KNVB beker tegen AZC ( Zutphen ) , nu 2e klasser (4-1) op zondag 25 oktober. Ook werd er zonder Tim Bennink (geblesseerd) en Djayen Baboe( idem) Michiel Ebbers (beenbreuk maar herstellende en langzaam weer in training) en Teun Pastoors gespeeld. Rob Leber is inmiddels weer terug naar zijn 2e elftal. Maar de invallers deden het goed tot voortreffelijk zonder de basisspelers. Nu dan uit tegen PAX in Hengelo, een ploeg waartegen het vorig seizoen uit 0-0 speelde en thuis won. Verlies deze middag zou AD’69 ook zo maar weer terug kunnen werpen naar de onderste plaatsen van de middenmoot. Maar laten we hopen dat AD’69 weet dat er weer hard gewerkt moet worden.

AD’69 startte in de volgende opstelling: Doel: Huib Jonkman, achter: Rik Pastoors, Bram Koelman , Stephan Tinnevelt en Sven Breukelaar, midden: Nick Ebbers, Bram Dekkers en Marnix Wubbels voor: Tom Elferink, Tim Bennink en Dylan Bauhuis. Als reserves waren aanwezig: Djayen Baboe, Tom te Brinke, Reçep Kaya, en doelman Thomas Dimmendaal.

AD’69 moest ook nog zonder Maik Gerling starten(Hij moest werken) en zag PAX meteen aanvallend van start gaan. Maar de grootste kans was na 5 minuten voor AD’69. Dylan Bauhuis speelde zich op 25 meter voor de goal vrij, draaide zich om en schoot de bal steenhard tegen de onderkant van de lat. De terugspringende bal schoot Tim Bennink echter over. Huib Jonkman tastte even later mis bij een stuiterende bal, maar kreeg een vrije trap mee wegens het met gestrekt been inkomen van de PAX spits. AD’69 had de wedstrijd redelijk onder controle en leek een goede middag tegemoet te gaan. Maar op de één of andere manier was het PAX (verbaal zeer duidelijk in het veld aanwezig waarin de scheidsrechter enkele keren in mee ging) dat de wedstrijd naar zich toe trok. Het kreeg echter nauwelijks noemenswaardige kansen. PAX speelde veelal de lange bal en was daar soms wel zeer gevaarlijk mee. AD’69 stelde daar niet veel tegenover. Na een half uur was het dan toch raak voor PAX. De AD’69 verdediging ging in de fout. Gewoon wegwerken van Bram Koelman was voldoende geweest maar hij wilde met een hakje zich van de speler ontdoen en dat ging fout . In de 16 meter kwam de spits van PAX derhalve vrij en hij schoot de bal hard langs Huib Jonkman (1-0). AD’69 moest komen en dat was een kolfje naar de hand van PAX . Het trok zich terug tot de middenlijn en liet AD’69 komen. Een vrije trap van PAX werd doorgekopt en daarna gelukkig voor AD’69 over gekopt. AD’69 probeerde wel de bakens te verzetten maar kwam er niet goed door. En achterin was AD’69 zeer onrustig. Bram Dekkers schoot hierbij bijna in eigen doel toen hij uitverdedigde. Een gele kaart was er ook nog voor PAX toen een PAX speler met gestrekt been op Bram Koelman in kwam. Meteen daarop was het rust.

Na rust kwam Tom te Brinke voor Stephan Tinnevelt. En opnieuw startte PAX aanvallend en AD’69 kreeg geen vat op het zeer fysieke spel van de Hengeloers. Toch kreeg het zo nu en dan kansen. Uit een corner kopte Nick Ebbers na 10 minuten net over de lat. Aan de andere kant counterde PAX met een bal tegen de paal, waarbij de bal voor de goal langs in de handen van Huib Jonkman terecht kwam. PAX trok zich nog meer op eigen helft terug en wachtte AD 69 op. Daarbij zorgden de kreten van PAX spelers, waarbij de scheidsrechter enkele keren wel vrije trappen  aan AD’69 gaf, maar waarbij AD’69 weinig opschoot. De scheidsrechter liet zich net als AD’69 hierdoor soms intimideren. Djayen Baboe kwam voor Marnix Wubbels in het veld om de voorhoede meer te ondersteunen. Halverwege de 2e helft had AD’69 verder nauwelijks kansen gehad en het leek een verloren partij te worden. Maar er kwamen kansjes zoals gezegd. Een doorgeschoten bal kwam na 25 minuten voor de voeten van de doorlopende Tim Bennink , maar Tim schoot de bal op de voeten van de keeper van PAX. Dat was de kans op de gelijkmaker geweest. In de 33 ste minuut was het dan toch raak. Een goede combinatie bij AD’69 bracht de bal op links bij Tim Bennink die de bal voorzette. Met een “fallruckzieher” schoot Tom Elferink de bal met een boog over de keeper in het doel (1-1). Zou AD’69 dan toch een puntje meepakken? PAX was even van slag en AD’69 ging wisselen. Reçep Kaya kwam voor Sven Breukelaar, die verder goed speelde. (Of Sven geblesseerd was geraakt was niet duidelijk). Een vrije trap vijf minuten voor tijd bracht PAX toch weer op het winnaarspad. De bal werd hoog in de 16 meter geschoten en AD-speler Rik Pastoors kreeg de bal verkeerd op het hoofd en deze viel voor de voeten van de PAX spits die in eerste instantie de bal op de benen van Huib Jonkman schoot. Maar de terugspringende bal viel opnieuw voor de voeten van een PAX speler , die hard uithaalde en de bal langs een ieder in het doel zag vallen. AD’69 ging uiteindelijk toch met niets van het veld. Al ging in de laatste minuten doelman Huib Jonkman ook mee naar voren bij een vrije trap. PAX had met haar manier van voetballen en intimiderende spel AD’69 afgetroefd en won daardoor . Ook was dat wel verdiend te noemen. Het verdiende wel niet de schoonheidsprijs maar het gaat uiteindelijk om de punten.

a.s. zondag 8 november 2015 ontvangt AD’69 (14.00 uur) DVC’26 uit Didam.