AD’69 ging met een goed gevoel naar Zieuwent na de winst op DVV van vorige week, wel wetende dat RKZVC met 0-8 FC Eibergen had afgestraft in eigen huis. AD’69 kon dit maal niet beschikken over Maik Gerling (gekneusde voet VIOD) en Djayen Baboe (weekendje weg). De opstelling was daarom als volgt: Huib Jonkman, Stefan Tinnevelt, Bram Koelman, Rik Pastoors, Sven Breukelaar, Bram Dekkers, Nick Ebbers, Rob Leber, Tom Elferink, Tim Bennink en Dylan Bauhuis.

Het was RKZVC wat vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief pakte met goed combinatiespel. AD’69 werd op eigen helft terug gedrukt en had moeite om de bal bij verovering vast te houden. Na een kwartier spelen onstond de eerste grote kans toen de scheidsrechter liet doorvoetballen bij een buitenspelsituatie. Gelukkig voor AD’69 had de spits van Zieuwent het vizier nog niet op scherp staan.

Na dit eerste gevaar ontstonden er meer mogelijkheden voor RKZVC voornamelijk vanaf de zijkanten, maar Huib Jonkman wist zijn doel schoon te houden. AD’69 stelde hier nog weinig tegenover, het excelleerde voornamelijk in snel balverlies. Toch kwam AD’69 beter in het spel toen het einde van de 1e helft naderde. Tim Bennink kreeg uit een corner van dichbij een grote kopkans, een scrimmage voor het doel van RKZVC en een schot vanaf de 16 meter die net naast ging van Nick Ebbers.  Uiteindelijk werd er gerust met 0-0.

In de 2e helft stond het na 5 minuten 1-0 voor Zieuwent. Op de zijkant werd de buitenspeler goed vrijgespeeld en hij wist een strakke voorzet te produceren die door de inkomende spits snoeihard onderkant lat werd binnengeschoten.  AD’69 probeerde hierna met snelle uitvallen onder de druk uit te komen, maar slaagde hier niet heel vaak in. Er ontstond wel een 2e grote kans uit een corner, maar de bal werd ook dit keer over gewerkt van dichtbij.

RKZVC bleef buiten deze kans de wedstrijd met combinatiespel dicteren en kwam na ca 75 minuten ook op een 2-0 voorsprong. Een bal van links werd snel doorgespeeld op de rechterkant waar de buitenspeler naar binnen kwam en langs de uitkomende Huib Jonkman wist te scoren.

Na deze 2-0 probeerde AD’69 nog iets te forceren, maar het wist dat het een verloren wedstrijd speelde tegen een sterke tegenstander. Dit werd helemaal duidelijk toen de 3-0 viel in de 80e minuut. In de laatste minuut scoorde AD’69 nog wel de eretreffer, binnen de 16 meter wist Bram Dekkers de bal met de linkervoet rustig binnen te schuiven na een scrimmage voor het doel.

Al met al een redelijk goede wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Verdedigend stond het meestal goed, maar er werd nog wel te veel balverlies geleden. Volgende week komt WVV’34 op bezoek bij AD’69 op Sportpark Zuid.