AD’69 verliest met een geïmproviseerd elftal met dikke cijfers in Beltrum van VIOS B. (2-0)

Kampioen AD’69 speelde afgelopen zondag 7 mei de laatste uitwedstrijd van het seizoen in de 4e klasse. Hierna nog een thuiswedstrijd tegen KSH op zondag 13 mei a.s. (14.00) En dan is de competitie voorbij. Voor AD’69 is deze competitie zeer voorspoedig verlopen. Afgelopen weekend thuis tegen Erix werd het kampioenschap behaald (2-0 winst)  en net of het zo zijn moest, moest AD’69 1 daarna veel spelers missen, die niet meer in staat waren te spelen in verband met blessures.  Trainer Arno Heersink moest maar liefst 6 stamspelers missen. Rik Pastoors, Nick Ebbers, Rob Leber, Michiel Ebbers, Tom Elferink en Maik Gerling( de laatste moest werken en wist niet of hij op tijd kon zijn). Derhalve was het nu aan de altijd trouwe reservespelers van AD’69 (komend uit de JO19-1 en zat.2) de taak om de eer hoog te houden. Maar met zo veel invallers leek dat onmogelijk. Zeker ook al omdat VIOS B nog een kansje had nacompetitie voor promotie te kunnen spelen.  

AD’69 startte dus zeer behoudend. En gelukkig was Maik Gerling net op tijd om te kunnen spelen, maar warmlopen was er voor hem nauwelijks bij. AD’69 betrok de verdedigende stelling en gokte op de wel complete voorhoede van AD’69. Maar ja, deze moet wel gevoed worden vanuit het middenveld.

IMG_2349

Dylan Bauhuis als voorhoedespeler helpt de verdediging van AD’69 in de eerste helft

In de 15e minuut de eerste kans voor Vios B. Maar doelman Erik Heuvel van AD’69 redde het schot tot corner. Nog geen minuut later alsnog de 1-0. Uit opnieuw een corner werd de bal niet goed weggewerkt en werden spelers van Vios B. te veel ruimte gegeven en door een mengeling van benen scoorde Vios B.

IMG_2354

Vios B. heeft de 1-0 gescoord.

Meteen daarna 2-0. Vanaf links werd een bal hard op de paal geschoten. De rebound werd door een andere speler  van Vios B. in het doel geschoven, maar deze stond bij het schot reeds buitenspel en het doelpunt werd afgekeurd. Daarna was een lange tijd een gelijk opgaande wedstrijd met een iets beter Vios B,  dat elkaar wat gemakkelijker vond. Na een half uur alsnog de 2-0. Uit een vrije trap kon de bal vrij ingekopt worden. Via de paal kwam de bal weer terug bij een Vios-speler,  die gemakkelijk kon scoren.  AD’69 bleef veelal achteruit spelen. Het kreeg geen grip , wat natuurlijk ook niet zo verwonderlijk was met een geheel andere middenlinie. Geel was er voor een Vios B. speler wegens een overtreding op Maik Gerling. AD’69 kreeg nauwelijks kansen op Tim Bennink na, die na 40 minuten de bal over de keeper wilde lobben. Als dat gelukt was, was het ook raak geweest. Vlak voor rust dan nog bijna de 3-0 voor Vios B. toen AD-spelers iedere keer te laat waren en de met de binnenkant voet geplaatste bal van de Vios B. speler net naast de paal ging. Meteen daarna moest Erik Heuvel de bal met de voet redden,  toen Sven Breukelaar te laat ingreep. Ook zijn broer Lars kreeg geel.

In de 2e helft de zelfde spelers aan beide zijden. Zoveel anders had AD’69 ook niet te bieden. De eerste kans was opnieuw voor Vios B.  De over rechts teruggetrokken bal werd van dichtbij hard over geschoten.  Dat had normaal de 3-0 moeten zijn. Een vrije trap van Dylan Bauhuis werd door hem in de muur geschoten. Even later toch een goede kans. Tim

IMG_2355

Doelman Erik Heuvel redt AD’69 in deze wedstrijd met  verschillende reddingen

Bennink wist Dylan Bauhuis net niet te bereiken anders had de linksbuiten uit kunnen halen. Dan een wissel aan beide kanten. Bij AD’69 ging de lichtgeblesseerde speler Reçep Kaya eruit en kwam Marnix Wubbels erbij. Maar Vios B. bleef het spel beheersen. En opnieuw aan beide kanten twee wissels. Timo v.d.Linden en Luuc Heijink van AD’69 JO19-1 kwamen in het veld voor Dylan Bauhuis en Lars Breukelaar.  Hiermee waren de wissels verbruik voor AD’69 en Vios B.  Maik Gerling kreeg geel wegens opmerkingen net zoals even later Roel Penterman. Opnieuw moest Erik Heuvel met de voet een doelpunt voorkomen toen AD’69 te ver naar voren speelde en Vios B. door de achterhoede van AD’69 combineerde. AD’69 bleef in de verdrukking maar Vios B. wist niet meer te scoren. Ook AD’69 deed dat niet ofschoon Tim Bennink nog een keer vrij kon uithalen, maar geen doel trof. Het bleef 2-0 voor Vios B. Een beetje ingecalculeerd was het wel.

Opstelling AD’69: doel Erik Heuvel, achter: Sven Breukelaar, Tom te Brinke,   Maik Gerling en Roel Penterman midden:  Bram Dekkers, Reçep Kaya en Lars Breukelaar voor: Djayen Baboe, Tim Bennink en Dylan Bauhuis reserves: Anthony Ikink (doelman) Timo v.d. Linden, Luuc Heijink(beiden JO19-1), Marnix Wubbels.  

a.s. zondag AD’69 – KSH (aanvang14.00 uur). De laatste wedstrijd het seizoen.