AD’69 1 verliest uit van FC TRIAS uit Winterswijk met 2-1 en staat in de gevarenzone voor degradatie naar de vierde klasse.

AD’69 was niet bij machte in Winterswijk het reeds veilige en nergens meer om spelende FC Trias te verslaan. En dat was wel nodig geweest om kans te houden om zowel de degradatie als de nacompetitie rechtstreeks te ontlopen. Vorige week kon AD’69 Varsseveld nog wel parool bieden door het op 0-0 te houden en had AD’69 via Dylan Bauhuis de grootste kans om op 1-0 te komen. Nu was FC Trias de gelegenheid om ze te verslaan. Maar ook in andere wedstrijden dit seizoen was AD’69 vaak de ploeg die meeste kansen kreeg. Alleen het benutten ervan is dit seizoen een groot probleem. AD’69 was wel compleet naar Winterswijk gereisd met haar kleine selectie op natuurlijk Tim Bennink na en de in Suriname zittende Djayen Baboe. En daar wringt misschien wel meteen de schoen. Vooral in de voorhoede moet AD’69 dit seizoen te veel basisspelers langdurig missen. FC Trias is natuurlijk met meer dan 1000 leden een grote vereniging in Winterswijk naast FC Winterswijk. Maar een overwinning zou AD’69 goed uitgekomen zijn.

Opstelling AD’69: doel: Huib Jonkman achter: Sven Breukelaar, Rik Pastoors, Bram Koelman en Maik Gerling midden: Nick Ebbers, Bram Dekkers, Michiel Ebbers voor: Dylan Bauhuis, Reçep Kaya en Rob Leber

reserves: Tom te Brinke, Reçep Kaya, Stefan Tinnevelt en doelman Thomas Dimmendaal

AD’69 startte met de wind iets mee in de eerste helft. En het had na 10 minuten de eerste kans uit een schot waarbij de keeper de bal over de lat tikte. Het bleef hierna wel de meest aanvallende ploeg, maar echte doelkansen kreeg het niet. Aanvallend deden de voorwaartsen van AD’69 het niet nauwkeurig genoeg. Na 20 minuten kwam FC Trias meer aan de bal en vooral de lopende mensen waren voor AD’69 vaak een probleem. Maar ook FC Trias wist zich geen kansen te scheppen. Na 30 minuten kreeg FC Trias een vrije trap te nemen. Deze kans ging verloren maar het vervolg bracht Rolf Honderslo, aanvoerder van FC Trias , in een schotpositie. Via de lat ging de bal over. Een verre uittrap van AD’s doelman Huib Jonkman bereikte Dylan Bauhuis, die de bal tegen zich aangeschoten kreeg van de verdediger van FC Trias. De bal ging ter nauwer nood naast het doel van FC Trias. Meten daarna ging FC Trias over rechts erdoor. De voorzet kwam in de 16 meter en via de kluts in de handen van Huib Jonkman. FC Trias speelde feller dan AD’69, maar deze kregen nu de kansen. Dylan Bauhuis zijn voorzet vanaf links kon de keeper net over de lat wegtikken, toen deze onverwacht op de goal afdraaide. Uit de corner hierna scoorde Rik Pastoors van AD’69 met het hoofd de 0-1. Hij stond geheel vrij, uit het oog verloren door FC Trias spelers. .AD’69 stond voor en wilde dat tot de rust vasthouden. Het had zelfs nog op 0-2 kunnen komen maar de speler van FC Trias raakte de bal voor AD’69 net niet goed genoeg om de bal in eigen doel te schieten en de bal ging nu net naast.

Hetzelfde team bij AD’69 in de 2e helft, dat nu de wind iets meer tegen had. FC Trias startte fel. En AD’69 had dat kunnen weten, maar reageerde te lauw. FC Trias wilde de punten niet zo maar weggeven en had door de ruststanden ook nog kansen op plek vier en voor de nacompetitie voor promotie. En na 5 minuten was het al raak. De speler van FC Trias kon vrij door de achterhoede van AD’69 lopen en schoot de bal onhoudbaar in de hoek (1-1). De AD’69 achterhoedespelers stonden er als pupillen naar te kijken. Achterin was AD’69 nu erg onzeker en voorin kwam niets meer van de grond. FC Trias kreeg kansen en combineerde veel beter. Na een kwartier kwam er weer wat meer evenwicht in de wedstrijd. Rob Leber schoot de bal hard naast. Rob kwam even later hard in botsing met een speler van FC Trias en een lange behandeling volgde. Achterin maakten zowel Sven Breukelaar als Maik Gerling een fout die gelukkig niet afgestraft werd. Meteen daarop had AD’69 via Michiel Ebbers een vrije kans maar de bal ging over. FC Trias wisselde en meteen drukte het weer AD’69 terug. Meer balvastigheid zorgde iedere keer er voor dat FC Trias gevaarlijker was. Opnieuw waren er enkele blessurebehandelingen voor FC Trias nodig, die ook wissels nodig maakten. Sven Breukelaar ging eruit voor Tom te Brinke. Met nog twee wissels was FC Trias door zijn wissels heen. Een vrije trap van Dylan Bauhuis leverde een schotje op in handen van de doelman. Een schot van een FC Trias speler, die Maik Gerling uitspeelde, leverde een bal in het zijnet op. Ook Rob Leber ging eruit. Reçep Kaya kwam erbij. Een van richting veranderd schot van FC Trias kon doelman Huib Jonkman net langs de paal drukken tot corner. In de laatste minuut van de officiële speeltijd scoorde FC Trias dan toch. Een voorzet vanaf rechts werd door de voorhoedespeler van FC Trias ingekopt. Er werd nog wel voor buitenspel gereclameerd, maar de scheidsrechter kende de goal toe. Er was echter nog tijd want de blessuretijd kende een minuut of acht. Maar FC Trias kreeg na haar goal nog een grote kans. Via de lat ging een bal net over uit een vrije schietkans. Toch kreeg AD’69 ook nog een kans. Over rechts brak in de laatste minuut van de blessuretijd Michiel Ebbers door, maar hij maakte een beweging teveel en ging daarbij onderuit al dan niet aangetikt door de verdediger van FC Trias. De scheidsrechter zag er geen penalty in. Even later was de wedstrijd gespeeld. AD’69 kan zich opmaken voor degradatie of nacompetitie.

a.s. zaterdag (18.00 uur) speelt AD’69 opnieuw een belangrijke wedstrijd en wel uit tegen FC Eibergen. Verlies betekent waarschijnlijk degradatie.