AD’69 VERSLAAT THUIS DVV UIT DUIVEN MET 2-1 EN MELDT ZICH IN DE MIDDENMOOT.

Op dinsdagavond 29 september jl. speelde AD’69 de eerste wedstrijd in het kader van de Achterhoek-Cup en won deze met 5-3 van Spcl. Groessen. Voor de competitie was dat afgelopen zondag uit tegen VIOD( ex 2e klasser) waartegen het gelijk speelde (1-1) in een niet al te beste gespeelde wedstrijd. Vandaag 4 oktober ontvIng AD’69 opnieuw een ex 2e-klasser en wel DVV uit Duiven , dat de laatste jaren in de hoek zat, waar de klappen vielen, maar de grote club uit Duiven zal zonder meer weer terug komen. Te hopen voor AD’69 was dat dat nu nog niet het geval zou zijn. Want AD’69 kon zich ook geen nederlaag veroorloven om niet weer in de degradatiezone terug te vallen.   Michiel Ebbers (beenbreuk maar herstellende en langzaam weer in training), Reçep Kaya (spierscheuring gehad, maar ook weer in training) en Teun Pastoors waren er nog niet bij. Maar ook de afgelopen zondag geblesseerd geraakte Maik Gerling was nog net niet zo ver dat hij kon spelen.

AD’69 startte in de volgende opstelling: Doel: Huib Jonkman, achter: Rik Pastoors, Bram Koelman , Bram Dekkers en Sven Breukelaar, midden: Nick Ebbers, Tom Elferink en Rob Leber voor: Djayen Baboe , Tim Bennink en Dylan Bauhuis. Als reserves waren aanwezig.:   Marnix Wubbels, Ramon Vervelde, Reçep Kaya en Stephan Tinnevelt en als doelman Damar van Braak.  

AD’69 begon zonder Maik Gerling, Michiel Ebbers en Teun Pastoors aan deze wedstrijd tegen de ex-2e klasser DVV uit Duiven. Reçep Kaya was er als reserve na zijn spierblessure wel weer bij. Voordat de wedstrijd begon werd in de week van de scheidsrechters scheidsrechter Simmelink in de bloemetjes gezet. Daarna startte de wedstrijd. AD’69 kreeg na twee minuten spelen een vrije trap, die echter naast gekopt werd. Hierna was het de beurt aan DVV dat een corner kreeg, maar er ook niets mee deed. Na deze corner nam de Duivense ploeg het heft in handen met zo nu en dan een aanval van AD’69. Na 10 minuten was er zo’n aanval waarbij Dylan Bauhuis wel buitenspel stond, maar de ontvanger van de bal Tom Elferink, die door had kunnen lopen, niet. Toch floot scheidsrechter Simmelink voor buitenspel. Nick Ebbers nam in deze periode uit een vrije trap de bal uit de lucht, maar de bal ging over de lat. Nog steeds niet een hoog niveau gedurende deze 20 minuten. Na 25 minuten dan de 0-1. AD’69 verloor de bal aan de zijlijn en stond te ver naar voren. DVV profiteerde hier optimaal van en de speler van DVV kon vrij oprukken en schoof de bal onder doelman Huib Jonkman in het doel.(0-1) AD’69 moest nu komen en stond nu wel bewust hoger met de backs Bram Dekkers en Sven Breukelaar. Het kreeg ook enkele kansjes maar was nog niet overtuigend. Maar na een half uur kreeg AD’69 een vrije trap te nemen, die hoog in de 16-meter gespeeld werd. Dylan Bauhuis torende hoog boven een ieder uit en kopte de bal via de binnenkant van de paal in de kruising.(1-1). Een vrije trap even later van Tim Bennink bereikte Djayen Baboe, die echter net niet aan de bal kwam omdat de back van DVV voor hem de bal tot corner kopte. Vlak voor rust had DVV een zelfde aanval als bij de 0-1. Maar nu had AD´69 het geluk dat de bal voorlangs werd geschoten. AD´69 stond met de rust gelijk, nadat het uit een gevaarlijke corner van DVV de bal in de handen zag belanden van doelman Huib Jonkman en een vrije trap van DVV net naast zag gaan.

In de 2e helft vooreerst geen wissels aan beide zijden. AD’69 speelde nu met de laag staande zon in de rug. Na 5 minuten kwam vanaf de zijlijn de kreet van Wim Albers ”De 2-1 hangt in de lucht”. En of Djayen Baboe het gehoord had, hij soleerde vanaf rechts komend langs een vijftal spelers van DVV en tikte de bal tegen de touwen. (2-1) Achterin maakte AD’69 het zich hierna zelf enkele keren moeilijk door de bal te verspelen en met een beetje geluk had DVV zo maar gelijk gemaakt. Laten we maar zeggen : ”Gemakzucht van ADers”. DVV begon te drukken en enkele vrije trappen van DVV waren niet van gevaar ontbloot. Een corner was evenzo gevaarlijk. DVV wisselde en bleef drukken op de achterhoede van AD’69. Maar deze gaf niets weg. Een goede counter van AD’69 over Tim Bennink bracht Djayen Baboe in stelling en had bijna succes. Aan de andere kant moest Huib Jonkman de bal over de lat tikken om een doelpunt te voorkomen uit een vrije trap van DVV. DVV wisselde nogmaals en AD’69 gokte op de counter. Uit een corner van Dylan Bauhuis werd de bal ingekopt door AD’69 en Tim Bennink kreeg de kans om de bal als laatste in het doel te koppen. Maar de bal ging naast, DVV wisselde voor de 3e keer. Vooral over links was DVV gevaarlijk met de snelle speler, die Bram Dekkers handen vol werk bezorgde. Reçep Kaya kwam voor Dylan Bauhuis de laatste 15 minuten vol te maken en Tim Bennink ging even later geblesseerd eruit. Voor hem kwam Marnix Wubbels. Binnen enkele minuten moest ook Djayen Baboe , die bij een hoge bal in de 5 meter tegen de keeper van DVV op botste het veld verlaten . Marcel Maatkamp, AD’s verzorger deze zondag, had het even druk. Voor Djayen kwam Ramon Vervelde. Een counter vlak voor tijd via Reçep Kaya op Tom Elferink, bracht de laatste vrij voor het doel, maar hij werd aangetikt en de speler van DVV ging op de bon. De vrije trap leverde voor AD’69 niets op. En toen was het klaar. AD’69 had met 2-1 gewonnen en ziet zich in de middenmoot terug van de 3e klasse C.

a.s. zondag speelt AD’69 uit om 14.00 uur tegen RKZVC uit Zieuwent dat met 0-8 won in Eibergen van FC Eibergen.