AD’69 1 wint op Sportpark Zuid van PAX uit Hengelo met 2-0 en heeft weer zicht op de boven hen staande teams.

Op zondag 22 februari speelde AD’69 1 op Sportpark Zuid tegen PAX. Na de nederlaag twee weken terug uit tegen Varsseveld, waarbij het erop leek dat AD’69 daar met 0-0 zou weggaan, maar in de laatste vijf minuten van de wedstrijd(blessuretijd) toch Varsseveld nog twee zag scoren(een van richting veranderd schot en een gemakkelijk gegeven penalty) trof het nu dus een ploeg aan die jarenlang 1e, 2e klasse en nu dus enkele jaren 3e klasse voetbalt. Een grotere vereniging dan AD’69, maar dat zijn bijna alle verenigingen in de 3e klasse C. Bij AD’69 ontbraken deze middag Rob Leber(vakantie), terwijl Robin Eppink(lies) en ook Teun Pastoors(ziek) die zijn opwachting in de selectie weer kan maken moesten afhaken. In de uitwedstrijd van AD’69 in Hengelo tegen PAX was het een wedstrijd waarbij AD’69 in de laatste minuut zo maar had kunnen winnen, maar middenvelder Bram Dekkers schoot toen vrij voor de doelman de bal niet tegen de touwen, maar raakte deze maar half en produceerde een rollertje. Maar ook PAX had in deze wedstrijd haar kansen. Het bleef 0-0. Voor AD’69 was het noodzaak vandaag te winnen om niet een nog groter gat te laten ontstaan tussen hen en de ploegen er boven.

Opstelling AD’69:Doel: Huib Jonkman, achter: Maik Gerling, Rik Pastoors, Bram  Koelman en Stepahn Tinnevelt, Midden: Michiel Ebbers, Nick Ebbers en Bram Dekkers voor: Dylan Bauhuis, Tom Elferink en Djayen Baboe reserves: Tim Bennink, Kevin Lawa, Sven Breukelaar en als doelman Damar van Braak.

De wedstrijd begon pas om 14.10 uur. De scheidsrechter ( later hierover nog meer) vond dat de doelman van PAX in het groen te veel leek op het groen/wit van AD’69. Dus AD’69 moest in het wit aantreden. Toen Marijn Versteeg als pupil van de week de bal niet meteen in het doel kreeg was het dus dik twee uur geweest voordat de wedstrijd kon beginnen. Op een moeilijk bespeelbaar veld en voor niet al teveel toeschouwers begon AD’69 met de wind in de rug aan de klus om de drie punten thuis te houden. Na 5 minuten de eerste kans voor AD’69. Een voorzet van Djayen Baboe kwam voor de goal maar werd door AD ‘69 gemist, waarna de rebound tegen een speler op de lijn liggend gestopt werd. Even later werd een lang gespeelde bal toch nog gevaarlijk voor de keeper van PAX die op het laatste moment moest ingrijpen maar hard tegen de paal terecht kwam. Een blessure behandeling was het gevolg. Langzamerhand kwam PAX ook beter in het spel. Rik Pastoors die een bal te kort terugspeelde op de doelman zag tot zijn geluk Huib Jonkman toch nog net op tijd ingrijpen. AD’69 werd na 20 minuten weer sterker. Michiel Ebbers speelde zich voorin vrij en speelde op Djayen Baboe die zijn tegenspeler uitkapte maar toch zijn schot geblokt zag. Enkele corners van AD ‘69 hierna waren niet van gevaar ontbloot maar de zo belangrijke goal viel niet. Ook de kopbal van Nick Ebbers werd van de lijn weggehaald. Bram Dekkers brak daarna uit en speelde de bal op de op snelheid liggende Dylan Bauhuis die echter de bal tegen de doelman op schoot. In de 38ste minuut schoot Michiel Ebbers een bal hard in maar opnieuw redde de keeper van PAX. AD ‘69 had voor kunnen(moeten) staan maar dat lukte tot nu toe niet. PAX stelde hier niet veel tegenover maar bleef wel gevaarlijk als het kwam. In de 42e minuut kreeg het een vrije trap die via de bovenkant van de lat over ging.

In de 2e helft dezelfde spelers. AD ’69 ging meteen weer volop op zoek naar de voorsprong en kwam weer in de 16 meter van PAX. Maar het had bij de voorzetten geen speler, die voor zijn tegenstander kwam en zodoende gevaarlijk kon zijn. PAX had niet voor niets nog maar weinig tegendoelpunten (12 uit 13 wedstrijden) In de 5e minuut een aanval van PAX die besloten wed met een kopbal die via de lat over ging. Twee corners achter elkaar van PAX waren gevaarlijk, maar Rik Pastoors kopte een bal weg tot opnieuw een corner. Daarna was het een 15 minuten rommelig voetbal. Zowel Nick Ebbers als Bram Koelman kregen geel voor praten, waarbij de scheidsrechter niet sterk overkwam. Nick werd onderuit getikt maar kreeg geen vrije trap. Maakte een opmerking en kreeg geel. Toen Bram Koelman als aanvoerder navraag deed kreeg hij ook geel. De scheidsrechter floot nogal warrig, waar beide teams last van hadden. Na 20 minuten verving Tim Bennink Djayen Baboe en ook PAX wisselde. Dylan Bauhuis kwam nu op links beter uit de verf en ontsnapte geregeld op snelheid aan zijn tegenstander en zette de ballen goed voor, waarbij de spitsen van AD’69 er vooreerst nog niets mee deden. Achterin hield AD ‘69 de zaak dicht met Bram Koelman, Maik Gerling , Stephan Tinnevelt en Rik Pastoors, die vaak mee naar voren trok bij hoge ballen. Toch moest Huib Jonkman nog een keer bij een schot de bal over de lat tikken. In de 25e minuut had AD”69 op voorsprong kunnen komen. De voorzet van Michiel Ebbers werd door broer Nick echter net niet op de juiste waarde geschat. Even later moest AD ‘69 bij een aanval van PAX de bal met kunst- en vliegwerk proberen weg te werken. En uiteindelijk lukte dat ook. Stephan Tinnevelt en Tom Elferink gingen eruit. Kevin Lawa en Sven Breukelaar kwamen voor hen in het veld. Kevin werd nu aanspeelpunt doordat hij de bal als sterke speler vast kon houden en Sven nam de plek in voor Stephan en kon eindelijk eens zonder blessure de wedstrijd uitspelen en dat kwam duidelijk zijn spel ten goede. Een kwartier voor tijd dan eindelijk de 1-0. Sven Breukelaar kwam over links op toen hij vrijgespeeld werd. Hij speelde de bal door op Tim Bennink, waarbij de bal over de achterhoede gespeeld werd en bij Michiel Ebbers terecht kwam. Deze kapte zijn speler uit en zag de uit het doel komende keeper komen. Met eens strak schot langs de keeper schoot hij de bal tegen de touwen. Drie minuten later de beslissing. Een bal die in de 16 meter gespeeld werd, werd door een speler van PAX volledig gemist, waardoor een ieder van PAX op het verkeerde been gezet werd. Een 1-2 combinatie van AD’69 hierna zette Tim Bennink vrij voor het doel en deze miste niet (2-0). Michiel Ebbers werd even later onderuit gelopen en hij was het die geel kreeg toen hij daar de scheidrechter op attent maakte. Michiel is hierdoor geschorst. Mar de wedstrijd was gespeeld en de overwinning kwam niet meer in gevaar.

AD’69 won een belangrijke wedstrijd ( wel jammer van de gele kaarten) en sluit aan bij de ploegen boven haar. A.s. zondag uit naar koploper Vorden (14.00 uur) Met welk team? We zullen zien….

Stand

 1. Vorden 14-34
 2. RKZVC 15-31
 3. AZC 15-29
 4. WWV’34 14-24
 5. Bon.Boys 14-23
 6. Varsseveld 15.23
 7. Gendringen 15-17
 8. PAX 14-16
 9. Reunie 14-16
 10. FC Eibergen 14-15
 11. VVO 14-15
 12. Warnsveldse B.15-15
 13. AD’69 15-14
 14. Doetinchem 14-9