AD’69  SPEELT THUIS GELIJK NA TRAGISCHE WEEK TEGEN VIOS B. MET 2-2

Na de tragische gebeurtenis in het voorbij gaande weekend wachtte AD’69 afgelopen zondag weer de competitie  en wel thuis tegen VIOS B. In de voorbereiding op de competitie speelde AD’69 op 14 augustus thuis nog tegen VIOS B.  Beide teams waren door de vakanties toen verre van compleet.  AD ‘69 won met 2-1. Maar aan deze uitslag kon natuurlijk geen enkele waarde gehecht worden. VIOS B. is een beduidend grotere vereniging dan AD’69. Het heeft 9 seniorenteams en een 45+ team en daarnaast 2 damesteams. Bij de junioren 2A en  een meisjes A, 2B  en een meisjes B,  2C , een D1 en een meisjes D team, 3 E-teams en 2 F-teams. Daarnaast nog een mini F-team dat ook tegen AD’69 speelt. De JO9-1 van VIOS won onlangs van AD’69 JO9-1 met duidelijke cijfers en werd kampioen. VIOS staat voor  “Vooruit Is Ons Streven” en werd in 1932 opgericht. Het werd later onderdeel van de Omnivereniging Sportcentrale VIOS. In 2013 werd de vereniging verzelfstandigd en maakt het deel uit van de Stichting Accommodatie VIOS. VIOS B. won afgelopen weekend met 3-0 van MEC en speelt nu mee in de subtop. Geen gemakkelijke tegenstander derhalve voor AD’69. Ook al omdat AD’69 in de afgelopen week niet voetbal als nr.1 in het vaandel had staan. Thuis won VIOS B. 4 x en speelde het 2 maal gelijk. Uit verloor het 3x,  speelde 1 x gelijk tegen Ruurlo en won het uit bij KSH met 0-3. Bij AD69 is Rik Pastoors er zeker niet bij met een scheur in het schouderkapsel. Ook raakten in de wedstrijd tegen Grol uit voor de Achterhoek Cup Sven Breukelaar en Bram Dekkers geblesseerd. De laatste speler moest hinkend van het veld en loopt nu op krukken. Ook Maik Gerling kon er niet bij zijn in verband met werk.  

14.00 uur         AD’69 1  – VIOS B. 1      2-2(0-1)   doelpunten:  Nick Ebbers en Reçep Kaya

Opstelling AD’69: doel Erik  Heuvel achter: Nick Ebbers, Bram Koelman, Tom te Brinke en Sven Breukelaar midden: Rob Leber, Michiel Ebbers, Tom Elferink voor: Djayen Baboe, Tim Bennink en Dylan Bauhuis  reserves: Roel Penterman, Anthony Ikink(doelman) , Reçep Kaya en Ramon Vervelde, Peter te Paske en Maik Gerling( kwam na zijn werk later erbij)

Na 1 minuut stilte en een toespraak van voorzitter Raimond Smit en een prachtige ceremonie van de aanhang van AD’69 ter nagedachtenis aan de overleden Hans Elferink startte de wedstrijd voor 400 toeschouwers. Zonder Rik Pastoors en Bram Dekkers, beiden geblesseerd  en de nog werkende Maik Gerling, die gedurende de wedstrijd arriveerde, was het af te wachten hoe er door AD’69 gespeeld zou worden. Het zou zo wie zo niet gemakkelijk worden de tragische omstandigheden in aanmerking nemende. AD’69 startte toch offensief en Nick Ebbers en Bram Koelman wisselden zich achterin af als laatste man. Veelal speelde het spel zich op het middenveld af  en het tempo lag niet erg hoog. Langzamerhand kwam VIOS B. beter in haar spel en zakte AD’69 verder weg. Enkele goede aanvallen van AD’69 waren ver te zoeken. Achterin kon AD’69 de schoten blokkeren voordat het gevaarlijk werd. Geel was er wel tweemaal voor VIOS B. toen resp., Michiel Ebbers en Djayen Baboe onderuit gehaald werden, toen zij haar speler uitspeelden. Na een half uur 0-1. De aanval over links na balverlies van Bram Koelman bracht de bal op de 16-meter, waar de bal volley achter doelman Erik Heuvel geschoten werd. Je zag het bij AD’69 aankomen. AD’69 leek er met de gedachten niet helemaal bij te zijn en dat was niet zo verwonderlijk.

In de 2e helft was Rob Leber vervangen door Maik Gerling, waardoor Nick Ebbers weer terug ging naar zijn vertrouwde positie. Wilde AD’69 nog wat dan moest het snel scoren. De eerste kans voor Michiel Ebbers rolde naast en een corner van AD’69 leverde wel geen doelpunt op maar wel een kans. Maar Vios B. had na 5 minuten 0-2 moeten scoren, toen de buitenspeler een bal voor het inschieten had. Maar Erik Heuvel, AD’s doelman, blokte de bal voortreffelijk.  De bal was vanaf links doorgeschoten door de achterhoede van AD’69.  AD’69 brak daarna door de achterhoede van Vios B.  toen Tom Elferink zich de bal vrij speelde en de bal op Dylan Bauhuis gaf. Deze tikte de bal langs de keeper, maar de bal werd van de lijn gehaald. Nog geen minuut later redde de keeper de bal tot corner toen Tim Bennink de bal in de hoek kopte. Iedereen had al op een doelpunt voor AD’69 gerekend. AD´69 wilde nu wel, maar had het geluk niet mee. En toen scoorde VIOS B. 0-2. Achterin werd AD’69 uitgespeeld en hoewel Erik Heuvel de bal nog wel raakte, viel de bal via de binnenkant van de paal in het doel. Met nog een 20 minuten te spelen 1-2. Een corner voor AD’69 van Dylan Bauhuis was op maat en Nick Ebbers kopte de bal tegen de touwen. En opnieuw was er even later geel voor Vios B.  AD’69 rook haar kans op de gelijkmaker. Reçep Kaya kwam erbij voor Djayen Baboe. AD’69 was in de 2e helft de betere ploeg. Dylan Bauhuis kreeg geel toen hij zijn tegenstander onderuit tikte. Een verdacht op een penalty voor AD’69 wuifde de goede fluitende scheidsrechter weg met nog 10 minuten te gaan. AD’69 bleef komen en uit een prachtige combinatie 8 minuten voor tijd speelde Tim Bennink de bal op Reçep Kaya. Diens schuiver viel via de binnenkant paal in het doel   (2-2). Roel Penterman, die ingevallen was voor Tom te Brinke, kreeg nog geel. Maar in de stand kwam geen verandering.

a.s. zondag speelt AD`69 uit tegen KSH in Harreveld aanvang 14.00 uur