clubshirt-hummel

Op maandag 13 oktober is tijdens de algemene ledenvergadering door het bestuur een nieuw kledingplan gepresenteerd. Hiermee is door een meerderheid van de leden ingestemd.

Naast het kledingplan is aan de aanwezige leden ook een nieuwe kledinglijn gepresenteerd. Ook deze is door de aanwezige leden met een ruime meerderheid goedgekeurd. Deze kledinglijn ziet er als volgt uit en zal met de invoering van het nieuwe kledingplan per 1 januari 2015 actief worden:

clubshirt-hummel manchestershort-hummel originalsock-hummel

Waarom een kledingplan?

Het bestuur van AD’69 heeft een kledingplan opgesteld omdat het in de afgelopen jaren is gebleken dat het steeds lastiger is om sponsoren te strikken voor de teams van AD’69. Dit komt voornamelijk door de drempel van de hoge eenmalige aanschafkosten.

Gevolg is dat een groot deel van de leden van AD’69 al hun eigen broek en sokken moet aanschaffen en dat alleen het shirt door een sponsor is betaald. Omdat de kledinglijn die AD’69 heeft vastgesteld toch wel prijzig is voor gezinnen met een krappe beurs en meerdere voetballende kinderen, kan dit toch een zware belasting zijn.

Op basis van deze punten heeft het bestuur een plan opgesteld dat er op gericht is om duidelijkheid te verschaffen richting leden en sponsoren en daarnaast ook de kosten beheersbaar te houden voor dezelfde leden en sponsoren.

Waaruit bestaat het kledingplan?

Binnen AD’69 wordt een “kledingpot” gegenereerd die wordt gevuld door leden en sponsoren. Vanuit deze pot worden alle tenues aangeschaft voor spelende leden volgens de nieuw vastgestelde kledinglijn. Hierbij is het uitgangspunt dat shirts 4 jaar gebruikt worden en broeken & sokken 2 jaar.

Aan het begin van elk seizoen krijgt een team kleding uitgereikt door de kledingcommissie waar ze het eind van het seizoen ook weer bij inleveren. Hierbij draagt het team verantwoordelijk over het materiaal wat wordt uitgegeven. Het gelijke aantal kledingstukken dient te worden ingeleverd wat ook aan het begin van het seizoen wordt uitgegeven.

Het is de bedoeling om als al er voldoende sponsoren worden gevonden om het kledingplan uit te breiden met trainingspakken en/of tassen.

Wat houdt het voor mij als lid in?

Uiteraard heeft het plan gevolgen voor de leden van AD’69. In het kort als volgt:

  • AD’69 schaf alle kleding aan voor spelende leden, ouders en/of leden hoeven dit niet meer zelf aan te schaffen
  • Spelende jeugdleden betalen hiervoor 1 euro per maand;
  • Senioren leden betalen hiervoor 1,50 per maand;
  • Sponsoren dragen voor 11-tallen 200 euro per jaar bij en voor 7-tallen 150 euro per jaar;
  • Het kledingplan gaat in per 1 januari 2015.

Wij hopen hiermee het e.e.a. in het kort duidelijk te hebben gemaakt. Mochten er nog vragen zijn dan kun je hiervoor uiteraard bij het bestuur terecht. Of stuur een mail naar communicatie@ad69.nl.