AD69

Opstelling: Erik Heuvel, Rik Pastoors, Sven Breukelaar , Jeroen Scholten, Robin Raben, Djayen Baboe, Nick Ebbers, Luuk Heijink, Bram Dekkers, Recep Kaya, Dylan Bauhuis,. Reserves: Roel Penterman, Sean Wagenaar, Timo vd Linde, Emre Topal en Anthony Ikink (res keeper).

Dat AD’69 niets had in te brengen tegen een mogelijke titelkandidaat in deze derde klasse werd al snel duidelijk. Hoewel de wedstrijd , een week eerder tegen SC Rheden verrassend maar toch verdiend werd gewonnen en dus hoop bood tegen DCS , was AD’69 deze zondag een speler in een wedstrijd die alleen maar gewonnen kon worden door de gastheren uit Zevenaar. AD’69 verscheen zonder de geblesseerde Tom Elferink, Tom te Brinke, Maik Gerling en Michiel Ebbers in het veld, de mannen die het wel mochten doen hebben slechts in 2 fases van de wedstrijd enigszins een beetje grip op de wedstrijd kunnen krijgen, de eerste 10 minuten en de eerste 10 minuten van de tweede helft, verder was het DCS die het spel bepaalde. DCS was vorig seizoen een team dat serieus meedeed in de top van de 3e klasse terwijl AD dit seizoen na 1 jaar 4e klasse weer terugkeerde, toch was het niet alleen DCS die AD’69 de kop kostte. AD’69 zette zelf ook niet zijn beste beentje voor en faalde vooral in de verdediging. De felheid die we vorige week wel zagen bleef nu achterwege en DCS had in de aanval altijd wel ergens een vrije man staan. Een gemis aan coaching, gebrek aan automatisme en soms ook net dat stapje eerder willen maken maakte dat AD’69 continu achter de feiten bleef lopen.
DCS scoorde in de 25e minuut uit een vrije trap vanaf de 25 meter. Hoewel de muur goed stond kreeg Onur Ilbay toch de bal langs de muur en keeper Erik Heuvel. 4 minuten daarna kreeg DCS wederom een opgelegde kans echter in de snelheid van het spel werd de bal op 5 meter van het doel ver over geschoten. Toch zou de 2-0 niet lang uitblijven want in de 35e minuut ging de bal op de stip nadat Sven Breukelaar onhandig een draaiing maakte waarbij de tegenstander over het been ging en volgens de scheidsrechter een overtreding beging. De 2-0 werd ingeschoten, verscheen op het scorebord maar de lampjes waren amper aangezet , werd de 3-0 alweer gescoord na een ongelofelijke dekkingsfout in de Aaltense verdediging. Mohammed Al Jaboury strafte de fout terecht af en wist te scoren en mocht AD’69 überhaupt ooit ergens een beetje grip op de wedstrijd hebben gehad, vanaf hier waren we het compleet kwijt.
Na de rust kwam AD’69 weer op in dezelfde samenstelling en kreeg na 3 minuten de beste kans tot zover. Djayen Baboe wist de bal bij Nick Ebbers te krijgen en hoewel de bal uit een moeilijke hoek werd aangespeeld wist Nick toch zijn hoofd te krijgen richting de tweede paal. Helaas voor een ieder met een groenwit hart verdween de bal langs de verkeerde kant vd paal en werd de aansluitingstreffer niet gemaakt. In de 60e minuut kwam vanuit het niets kwam de bal ter hoogte van de elfmeterstip opeens op het hoofd van een DCS speler en die wist keeper Erik Heuvel op het verkeerde been te zetten door de bal diagonaal in te koppen en de stand op 4-0 te zetten. 8 minuten later volgde dan toch nog een treffer aan AD-zijde. Vanaf de middellijn zag Dylan Bauhuis dat de keeper wel erg ver voor zijn goal staan en met een fantastisch afstandsschot wist hij de 4-1 te scoren. In de 75e minuut en de 81 e minuut zouden de 5-1 en 6-1 vallen en AD’69 kon alleen nog maar een identieke afstandsschot lanceren door Robin Raben in de 83e minuut die helaas slechts de lat wist te beroeren.
De laatste minuten werden uitgespeeld zonder dat beide teams nog aanspraak wisten te maken op doelpunten waardoor de eindstand dus op 6-1 zou blijven.
Na de mooie overwinning van vorige week weet AD’69 nu weer waar het staat. Het was een slechte pot waarbij AD’69 zichzelf een slechte dienst bewees door niet alert te zijn, en de tegenstander teveel gelegenheid gaf om de bal rond te spelen en uiteindelijk te scoren. Verliezen van een betere tegenstander is niet erg en hoort bij het spel maar de manier waarop valt AD’69 te verwijten.

Dinsdag speelt AD’69 thuis om 20:00 tegen Mariënvelde in de Achterhoek Cup en laten we ervan uitgaan dat er dan een feller AD’69 staat.

AD69