AD’69 WINT IN LIEVELDE MET 0-3 VAN ERIX EN BLIJFT KOPLOPER TOT NA DE WINTERSTOP

Afgelopen zondag won AD’69 verdiend in Harreveld van KSH en breidde haar voorsprong op de achtervolgers, die allen gelijk speelden, verder uit. Het zou mooi zijn als dat op de laatste speeldag voor de winterstop dat ook het geval zou zijn. AD’69 met winst uit Erix Lievelde en Keijenburgse Boys, dat ook in moest halen in Rekken, daar puntverlies zou lijden. Maar zo gemakkelijk zou het niet worden. Erix is een vereniging van 250 leden, opgericht in 1944, waarvan er 200 competitie spelen. Het heeft twee speelvelden en een trainingsveld en een oefenhoek. Ook een sportzaal ligt op het complex met daarbij ook nog twee tennisbanen. Het heeft 4 seniorenteams en twee damesteams(samen met KSV). Twee 45+ teams en een VIT team( vrouwen in training) Daarnaast een A, B, C, D en E team en een mini-team dat ook tegen de mini’s van AD’69 speelt. Thuis is Erix een sterk team,  dat weinig verliest. Ruurlo(1-0) Keijenburgse Boys(2-0) en Wolfersveen(4-0 en Zelhem (2-0) werden er verslagen. Uit werd gewonnen van MEC (1-2). Gelijk tegen KSV uit (1-1) en 5 x verloren van Reunie uit (2-0) VIOS B. uit (1-0) Mariënveld uit (3-2) en Rekken uit( 4-0). Thuis werd alleen maar verloren van KSH (1-3). Dat gaf al aan dat Erix thuis een bolwerk is en dat er niet gemakkelijk van gewonnen wordt. Voor AD’69 zaak daar op te letten. Afgelopen zondag raakten enkele spelers geblesseerd en vielen uit bij AD’69. Of deze a.s. zondag weer terug zouden zijn, was af te wachten. Rik Pastoors zou er zeker nog niet bij zijn met zijn schouderblessure en ook Bram Dekkers was er nog niet bij( loopt nog steeds op krukken). AD’69 zou zeer geconcentreerd moeten spelen en moeten scoren. Want net zoals tegen Zelhem en Rekken werden onnodig punten weggegeven. En dat was gewoon zonde en was niet nodig geweest.

14.00 uur         Erix 1                          –           AD’69 1         0-3(0-3) doelpunten: Bram Koelman(pen.) Michiel Ebbers en Tim Bennink

De volgende spelers had trainer Arno Heersink, die volgend seizoen ook weer voor deze groep staat, in de opstelling staan: doel:  Erik Heuvel achter: Tom te Brinke, Bram Koelman,  Nick Ebbers,  Sven Breukelaar midden: Rob Leber, Michiel Ebbers, Tom Elferink voor:  Reçep Kaya, Tim Bennink Dylan Bauhuis  reserves:  Roel Penterman, Anthony Ikink(doelman) ,  Djayen Baboe, Ramon Vervelde, Lars Breukelaar, Peter te Paske en Djayen Baboe.

AD’69 moest op het hobbelige veld van Erix (Lievelde) het doen zonder bijna de gehele achterhoede op Sven Breukelaar na. Rik Pastoors zou er zeker nog niet bij zijn met zijn schouderblessure en ook Bram Dekkers was er nog niet bij (botkneuzing, maar ook Maik Gerling (werk) moest gemist worden. Arno Heersink had daardoor Tom te Brinke op links gezet, Bram Koelman als laatste man geposteerd en van het middenveld teruggehaald Nick Ebbers die als voorstopper opgesteld stond.

AD’69 startte offensief tegen een Erix, dat thuis moeilijk te verslaan was( zie hierboven)maar het kreeg kansen. Dylan ontsnapte op links aan zijn tegenstander en zette voor waar Tim Bennink de ingeschoten bal geblokt zag tot een corner. Uit een afgeslagen aanval van AD’69 kreeg Tim Elferink de bal voor zijn voeten en haalde hard uit. De bal werd opnieuw geblokt en door Rob Leber opnieuw ingeschoten. Maar de bal ging er niet in. Even had Michiel Ebbers zijn kans toen hij op links vrij gespeeld werd. Maar de keeper stompte de bal weer het veld in, waar helaas geen AD-er stond om de rebound af te maken. Erix speelde veelvuldig de lange bal en kreeg daaruit enkele corners, die door AD’69 weggekopt werden, voordat er gevaar dreigde. Halverwege de eerste helft had AD’69 nog geen grotere kansen gehad dan vermeld. Soms was het te onnauwkeurig en maakte het verkeerde keuzes. Na een half uur kreeg AD’69 weer twee kansen. Dylan Bauhuis werd over links diep gestuurd en hij schoot de bal hard op goal. De bal kwam weer bij Rob Leber, die ook hard uithaalde maar ook zijn schot niet tot een doelpunt omgezet zag. Een speler van Erix kreeg geel toen hij Tom Elferink omverliep en Michiel Ebbers overkwam niet veel later hetzelfde bij een aanval van Erix. Na 33 minuten 0-1. Een bal kwam in de 16 meter van Erix en een speler van Erix raakte de bal, wel of niet bewust,  met de arm. Na een korte aarzeling gaf de scheidsrechter een penalty. Bram Koelman belastte zich hiermee en schoot raak. Nog geen twee minuten later 0-2. AD’69 kreeg op 20 meter voor het doel een vrije trap te nemen. Aangezien de scheidsrechter niet aanduidde dat de bal niet meteen genomen mocht worden, nam Michiel Ebbers de bal snel en schoot hij de bal onder in de hoek. De spelers van Erix stonden er verbouwereerd bij te kijken. AD’69 had het slim gespeeld. In de 42e minuut 0-3. Uit een corner van AD’69 via Dylan Bauhuis ontstond een scrimmage op de vijfmeterlijn voor het doel van Erix. Tim Bennink was alert en ramde de bal tegen de touwen. De 0-3 was tevens de ruststand.

Na rust wilde Erix wel maar AD’69 bleef voorlopig eenvoudig overeind. Een voorzet van Dylan Bauhuis ging over de gehele achterhoede van Erix en werd aan de andere kant opnieuw voorgezet waar de ingekopte bal door Erix  weggewerkt werd. Erix viel wel aan maar schiep zich vooreerst geen kansen en wisselde twee spelers. AD’69 deed dat nog niet. Veelal bleef Erix de lange bal hanteren. Na 60 minuten nam AD’69 een vrije trap via de beste speler deze middag, Tom Elferink. Hij schoot de bal van 25 meter hard over de muur tegen de paal. Het laatste gedeelte van deze wedstrijd begon en het spel werd er niet beter op. AD’69 leek wel of het wel best vond en Erix wilde wel scoren en gooide er nog een wissel tegenaan. En het kreeg meteen de beste kans in deze wedstrijd tot nu toe. Nick Ebbers lag geblesseerd op de grond en zijn tegenstander schoot de bal net naast de paal toen hij zo vrij kwam. AD’69 wisselde alsnog. Michiel Ebbers, die al niet 100% fit was begonnen, ging eruit en Lars Breukelaar kwam erbij. Ook Reçep Kaya werd gewisseld voor Djayen Baboe, die nog niet een volledige wedstrijd kon spelen. Tom te Brinke tenslotte ging voor Roel Penterman, die rechtsback ging spelen en daardoor ging Sven Breukelaar naar links. Twee schoten op goal van dichtbij in de 16 meter hadden voor AD’69 de score nog kunnen vergroten maar beide keren redde de keeper van Erix  Roel Penterman schoot 5 minuten voor tijd een bal over de lat. En toen kreeg ineens Erix kansen en had het kunnen scoren. Erger nog. Het had moeten scoren. Maar uit beide voorzetten, werden de ballen die volley werden ingeschoten  naast en over het doe geschoten.. Intussen speelde AD’69 met 10 man. Bram Koelman was geraakt in de 16 meter en kon niet meer overeind komen. Hij werd van het veld gedragen. De grootste kans kreeg echter AD’69 nog via Djayen Baboe. Een verkeerd gespeelde bal van Erix in de achterhoede bracht Djayen Baboe vrij voor een leeg doel. Maar de AD-er kreeg de bal er niet in. Hij treuzelde te lang. In plaats van meteen te schieten wilde hij de keeper nog passeren en hij strandde op de doelman van Erix. Er werd niet meer gescoord ofschoon dat in de laatste vijf minuten zeker wel drie maal had gekund. Het bleef 0-3. Aangezien Keijenburgse Boys uit ook won in Rekken (0-7) blijft de voorsprong van AD’69 op vijf punten steken.

29 januari 2017 speelt AD’69 thuis tegen MEC op de velden van Den Tappen. De eerste wedstrijd van AD’69 tegen MEC in deze competitie ín september jl. werd namelijk in Aalten gespeeld, omdat MEC haar velden niet vrij had. Voor AD’69 nu zaak de blessures van de spelers te laten herstellen.

Namens AD’69 fijne feestdagen en een voorspoedig 2017.