AD’69 WINT IN STRIJD OM DEGRADATIE VAN MEDEDEGRADATIEKANDIDAAT VVO UIT VELP MET 2-1.

Afgelopen zondag speelde het tegen de nr. laatst uit de 3e klasse C, zijnde vv Doetinchem.Deze ploeg stond het onderaan met 20 wedstrijden en 10 punten nadat het van AD’69 thuis(0-2) en afgelopen zaterdag, waarbij verschillende teams nog moesten inhalen, uit van Vorden (4-1), had verloren. De eerste degradatiekandidaat lijkt Doetinchem te gaan worden Als AD´69, de nr. 13 van de ranglijst, nog iets zou willen, moest het vandaag , maandag  d.d. 6 april  winnen thuis van VVO uit Velp, om niet als 2e degradatiekandidaat bestempeld te worden. AD’69 als nr. 13 had 18 punten en daarboven stonden Reunie, VVO  en Warnsveldese Boys met 21 punten uit 20 wedstrijden. Thuis VVO verslaan was dus een “must”. Uit verloor AD’69 in Velp met 2-1 nadat het met 1-0 voor was gekomen en daarna kansen had gehad op 2-0. Maar nog voor rust kwam VVO tot 1-1 en 10 minuten voor tijd werd het 2-1. Een gelijkspel had er daar zeker ingezeten, zo niet meer. Maar iedere wedstrijd staat op zich zelf. AD’69 was afgelopen zondag niet compleet. Djayen Baboe was geblesseerd geraakt in Doetinchem in de “Schlammslacht” en heeft een hamstringblessure en Maik Gerling ontving rood in Doetinchem voor een doorgebroken speler.

Opstelling AD’69 Doel: Huib Jonkman, achter: Bram Dekkers, Rik Pastoors, Bram Koelman en Sven Breukelaar,   Midden: Michiel Ebbers, Rob Leber en Nick Ebbers voor: Dylan Bauhuis, Tim Bennink en Tom Elferink.Reserves: Kevin Lawa, Stephan Tinnevelt, Robbin Eppink, Recep Kaya(AD’69 A1) en doelman Damar van Braak .

AD’69 begon voor weinig toeschouwers op deze 2e paasdag aan de thuiswedstrijd tegen VVO uit Velp. En het was toch wel een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Winst zou AD’69 dichter bij de achtervolgers brengen en verlies zou bijna rechtstreekse degradatie betekenen. Mees Theissen van AD’69 F2 ( pupil van de week) scoorde voor AD’69 de eerste goal. Maar of AD’69 1 dat ook zou doen? Scheidsrechter Mahadewsing zag in het begin een rommelige wedstrijd. De eerste kans was voor VVO , toen Sven Breukelaar de bal verloor en de counter van VVO hierdoor gevaarlijk werd. De spits schoot echter tegen doelman Huib Jonkman op. Maar twee minuten later( 5e minuut) was het wel raak. Over links kwam VVO door en de voorzet werd in de goal gelopen(0-1) AD’69 was slordig en voetbalde niet en speelde onsamenhangend . Na 20 minuten echter werd Tim Bennink op 18 meter voor het doel in de rug gelopen en Dylan Bauhuis nam de vrije trap ineens. Met een curve onhoudbaar voor de keeper van VVO vloog de bal in touwen(1-1) Twee minuten later was het weer raak. Bij VVO dacht een ieder dat een diep gespeelde bal achter zou gaan, maar “vechtjas” Rob Leber geloofde erin en kreeg de bal voor de achterlijn te pakken. Meteen zette hij de bal hard voor. De back van VVO, die dit niet meer verwacht had, stak wel zijn been uit maar raakte de bal geheel verkeerd. Voor AD’69 betekende dat de 2-1 omdat de bal in eigen doel vloog. VVO moest nu komen en via hun aanvoerder kwam het meer aan de bal en AD’69 had geluk dat schoten van VVO uit een vrijetrap naast en van afstand over vlogen. Ballen van AD’69 werden paniekerig weggetrapt en aan voetbal kwam AD’69 niet toe. Vlak voor rust opnieuw een vrij trap van VVO, maar nu kreeg AD’69 doelman Huib Jonkman de bal klem in de handen.

In de 2e helft was Sven Breukelaar (geblesseerd) vervangen door Stephan Tinnevelt. AD’69 kwam nu beter uit de startblokken en Nick Ebbers kopte in kansrijke positie op doel, toen hij de bal uit een voorzet over rechts ontving, maar de keeper van VVO tikte de bal net over de lat. Enkele corners leverden voor AD’69 niet de gewenste 3e goal op, die een veilig marge zou hebben betekend. VVO counterde in deze periode en had kansen. Een speler kwam geheel vrij maar de teruggelegde bal werd hoog over geschoten. VVO wisselde en aanmerkingen op de leiding leverde VVO geel op. De scheidsrechter liet lichamelijk contact niet of nauwelijks toe, waardoor het “gevecht” er niet kwam. Ook Rob Leber kreeg geel en VVO kwam langzamerhand weer in de wedstrijd. AD’69 moest terug. Een vrije trap leverde daarna enkele hachelijke situaties voor het doel van AD’69 op, maar geen goals voor VVO. Tom Elferink werd gewisseld voor Kevin Lawa, om de bal voorin wat langer vast te kunnen houden. Nog een 100% kans voor VVO was er een kwartier voor tijd, maar opnieuw werd de bal hard naast geschoten. AD’69 kreeg echter de bal ook nauwelijks weg van eigen helft en daardoor kon VVO blijven komen. Opnieuw kreeg VVO geel en AD’69 moest hopen dat het 2-1 zou blijven. Tim Bennink schoot nog een keer bij een uitbraak de bal in de handen van de keeper van VVO, maar daar bleef het van AD’69 kant dan ook bij. Tim werd daarna gewisseld voor Recep Kaya (A1) die hard werkte voor het team om de 2-1 over de streep te trekken,. En dat lukte… AD’69 won met moeite in een draak van een wedstrijd van VVO. Maar de drie punten waren binnen.
a.s. zondag ontvangt AD’69 Bon,Boys uit Haaksbergen. Deze veilige middenmoter won thuis met 2-0 van AD’69 (aanvang 14.00 uur) en opnieuw zal AD’69 moeten winnen om uit de degradatiezone te komen. Stand:

  1. Vorden 21-52             8. Gendringen               21-27
  2. RKZVC 21-44              9. FC Eibergen               21-26
  3. AZC 21-34                 10. Warnsv.Boys             21-22
  4. Varsseveld 21-33   11. VVO                               21-21
  5. WWV’34 21-33         12. AD’69                           21-21
  6. Bon.Boys 21-29      13. Reunie                        21-21
  7. PAX 21-28                 14. vvDoetinchem         21-13