AD’69 WINT UIT VAN AZC IN ZUTPHEN MET 1-2 EN ZIET DE DEGRADATIE VERDER WEG. 

Afgelopen zondag 12  april jl. speelde AD’69 thuis tegen Bon.Boys uit Haaksbergen een wedstrijd met veel inzet om opnieuw winst te kunnen behalen in de strijd voor degradatie. En dat lukte wonderwel en na de 2-0 had AD’69 kansen te over om de score ( het doelsaldo is ook belangrijk) naar een hogere uitslag te leiden maar dat lukte niet.  AD’69 was die zondag 19 april niet compleet. Djayen Baboe was nog geblesseerd en Maik Gerling was een vraagteken, maar was er wel bij.  Niet erbij was Tim bennink, die vakantie had in Rome. Thuis won AD´69 vrij gemakkelijk aan het eind van de eerste helft van het seizoen met 3-0 van AZC. Maar tegenstander AZC staat momenteel wel 3e op de ranglijst en was gebrand op een periodetitel of het overnemen daarvan ( De 3e plek gaf daar nu ook recht op)   AD’69 wist dus dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Maar ook nu het moest het weer winnen om uit de degradatiezone te komen. Het had geen andere keus.

Opstelling AD’69 Doel: Huib Jonkman, achter: Bram Dekkers, Rik Pastoors, Bram Koelman en Maik Gerling,   Midden: Michiel Ebbers, Rob Leber en Nick Ebbers voor: Dylan Bauhuis, Tom Elferink en Kevin Lawa .Reserves: Robbin Eppink, Sven Breukelaar, Recep Kaya(AD’69 A1) en doelman Anthoy Ikink (AD’69 B1)

Zonder dus Djayen Baboe en Tim Bennink speelde AD’69 uit tegen AZC in Zutphen. Veel zon en veel wind, die echter dwars over het veld stond. Maar niet veel toeschouwers. Later werd dat wat beter. Wel was de AD-aanhang in grote getale aanwezig. AZC begon wat sterker met een gevaarlijke voorhoede, maar kreeg vooreerst geen kansen. Na 10 minuten werd er bij AD’69 verkeerd gedekt. Bram Koelman en Rik Pastoors tasten mis en de spits kon alleen op Huib Jonkman afgaan. Maar de doelman van AD’69 pareerde de bal. En na 15 minuten 0-1. Kevin Lawa speelde op links Michiel Ebbers aan, die de bal ineens uit de lucht op z’n slof nam en onhoudbaar voor de keeper van AZC sloeg de bal in de touwen. AZC was toch wat van slag. En de wedstrijd kwam wat meer in evenwicht. Na een half uur zelfs 0-2.Op links kon Dylan Bauhuis vrijuit de bal voorzetten. Over de gehele achterhoede kwam de bal bij Kevin Lawa , die met een rake kopbal de doelman van AZC versloeg   (0-2). Toen vijf minuten Kevin Lawa een bal kon voorzetten , kon Rob Leber net niet bij de bal om de 0-3 te laten aantekenen. Daarna had AZC de kans op 1-2, maar met kunst en vliegwerk kon nu nog de goal tegen gehouden worden. Het werd daarna een periode met veel druk van AZC en waarin AD’69 terug moest. Huib Jonkman cs. konden het vooreerst nog redelijk redden. Maar in de laatste minuut kreeg AD’69 een penalty tegen. Wie hands of met de arm de bal geraakt had , werd niet duidelijk , maar in de scrimmage in de 16-meter tussen veel spelers van AD’69 en AZC zag de scheidsrechter wel hands en de bal kwam op de stip. De aanvoerder van AZC wist met dit buitenkansje wel raad.(1-2)

Na rust moest AD’69 dus nog flink aan de bak om een gunstig resultaat te halen. Want AZC joeg nog op de 3e periode en die wilden ze niet zo maar prijs geven. AZC werd feller en AD’69 dat hiertegen niet altijd goed bestand is, moest terug. Duels werden door AD’69 verloren en dat bracht de bal veelal voor de goal van AD’69 in de 16 meter. Voorin kon AD’69 nauwelijks nog potten breken. Na 22 minuten kwam er een kans voor AD’69. Dylan Bauhuis kon vrij doorgaan en passte op Tom Elferink, die Michiel Ebbers vrij zag staan. Deze leverde echter een rollertje af. Meteen daarna kreeg AD’69 een indirecte vrije trap tegen in de 16 meter. Bij AD’69 een ieder terug in de 16-meter. Maar het was achteraf niet nodig, want de bal werd hoog overgeschoten. Na 25 minuten ging AZC volop in de aanval. Rik Pastoors kopte de bal opnieuw tot corner, waarna Maik Gerling de bal uit deze corner van de lijn moest trappen. Tom Elferink werd gewisseld voor Recep Kaya(A jeugd). Maik Gerling, die achterin goed speelde, ondernam een rush en passeerde diverse spelers van AZC, totdat hij onderuit geschopt werd. De speler van AZC zag geel( donkergeel o.i.) . Na 30 minuten kwam AD’69 goed weg. Tot twee maal toe werd de bal van de lijn weggewerkt en daarna moest Huib Jonkman de bal corner trappen. AD’69 kwam nog amper uit haar verdediging uit, ondanks de verre uittrappen van Huib Jonkman op Dylan Bauhuis, Recep Kaya en Kevin Lawa. Sven Breukelaar verving Michiel Ebbers. Vijf minuten voor tijd was Huib Jonkman, die deze wedstrijd groeide tot de sta in de weg voor AZC, attent bij een schot op goal,. Hij kon de bal net uit de hoek duiken tot corner. De blessuretijd ging in. AD’69 moest deze tijd goed door zien te komen. AZC speelde alles of niets en AD’69 kreeg ineens de kans op 1-3. Kevin Lawa speelde de verdediger uit en passeerde de keeper en kon de bal in de goal schuiven. Maar had niet meer op de terug geijlde back gerekend, die de bal net voor de lijn kon wegwerken. AD’69 zag na een 10 minuten blessuretijd de scheidsrechter affluiten en opnieuw kon het drie punten bijschrijven. De 4e overwinning op rij.

a.s. zondag ontvangt AD’69(14.00 uur) Reunie uit Borculo. Deze ploeg,(vorig jaar kampioen in de klasse bij AD’69) staat nu onder de beruchte streep en zal er alles aan doen om daar in de laatste drie wedstrijden nog weg te zien komen. AD’69 moet oppassen dat het niet te gemakkelijk nu de behaalde plek op de ranglijst weer weggeeft. Ook nu weer zal er één punt of drie behaald moeten worden, om niet alsnog weer terug te zakken.

Stand:

  1. Vorden               23-54                               8.  FC Eibergen           23-29
  2. RKZVC                23-47                               9.   PAX                          23-28
  3. WWV’36             23-39                             10.  AD’69                       23-27
  4. Varsseveld       23-37                             11.  VVO                           23-24
  5. AZC                     23-37                             12. Warnsveldse B.     23-22
  6. Gendringen     23-33                             13. Reunie                     23-22
  7. Bon.Boys          23-29                            14. Doetinchem          23-16