AD’69 WINT VOOR DE 3E KEER. BON.BOYS UIT HAAKSBERGEN MET  2-0 VERSLAGEN.

Afgelopen zondag 5  april jl.speelde AD’69 thuis tegen VVO  uit Velp een draak van een wedstrijd maar won wel met 2-1 en zag zich terug na de wedstrijden vandie afgelopen zondag op een  niet-degradatieplaats. AD’69 was afgelopen zondag 12 april niet compleet.  Djayen Baboe was geblesseerd geraakt in Doetinchem in de “Schlammslacht” en heeft een hamstringblessure en speelde ook nu niet mee. Maik Gerling was na de schorsing wel weer terug. Maar tegenstander Bon.Boys uit Haaksbergen is een zeer grote vereniging en kan putten uit veel spelers. AD’69 verloor in Haaksbergen met 2-0 verdiend. AD’69 wist dus dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Maar het moest ook nu weer winnen en dat zou dan voor de 3e keer op rij zijn. Maar een andere keus had AD’69 niet om weg te komen uit de degradatiezone.

Opstelling AD’69 Doel: Huib Jonkman, achter: Bram Dekkers, Rik Pastoors, Bram Koelman en Maik Gerling,   Midden: Michiel Ebbers, Rob Leber en Nick Ebbers voor: Dylan Bauhuis, Tim Bennink en Kevin Lawa .Reserves: Sven Breukelaar, Teun Pastoors, Tom Elferink, Recep Kaya(AD’69 A1) en doelman Jelle Polman (A1)

Omdat bijna alle teams van AD’69 uitwedstrijden speelden en nog niet terug waren, startte de wedstrijd voor zeer weinig publiek tegen Bon.Boys uit Haaksbergen, ook al om dat Bon.Boys niet veel aanhang had meegebracht. Maar na een 10-tal minuten liep het toch nog redelijk door met toeschouwers en uiteindelijk waren er nog 200 toeschouwers te noteren. En toen de elftallen 2, 3 en 4 ook weer terugkwamen was het rond de kantine van AD’69 ook lekker druk. AD’69 met de wind en zon in de rug maar zonder Djayen Baboe, waar voor Kevin Lawa speelde was het meest in de aanval. Na een kwartier even schrik bij AD’69 toen Dylan Bauhuis geblesseerd raakte, maar het viel mee. Het voetbal was nog niet ”je van het”, maar na 25 minuten was het wel raak. Dylan Bauhuis ontdeed zich van zijn tegenstander over links komend en kon op de keeper doorgaan. Met een schuiver langs de doelman van Bon. Boys scoorde de AD-spits de 1-0. AD’69 bleef de aanvallende ploeg, Een voorzet van Dylan Bauhuis over links bereikte Michiel Ebbers, die bal daarna echter te gemakkelijk in de handen van de doelman van Bon. Boys schoot. Tien minuten voor rust kwam Bon. Boys dan toch beter in haar spel en dat ze voetballen kunnen was al wel bekend. AD’69 zette daar veel strijdlust tegenover. Maik Gerling kreeg geel toen hij, wel niet opzettelijk(hij zag zijn tegenstander niet komen), de speler van Bon. Boys aantikte. Iedereen dacht aan een schorsing, maar volgens Maik zelf later was dit pas zijn 2e gele kaart. Ook een vrije trap van Bon. Boys hierna en een schot op goal waren niet van gevaar ontbloot , maar Huib Jonkman was niet te passeren. Vlak voor rust nog een botsing tussen Rob Leber en een speler van Bon.Boys, waardoor het spel enige tijd stil lag.

In de 2e helft wist AD’69 dat het nog niet zeker van haar zaak was. De eerste kans in de 2e helft was voor Dylan Bauhuis, maar de scheidsrechter zag niet dat Dylan vastgehouden werd toen deze doorbrak en liet doorspelen. AD’69 zag haar kans hierdoor verloren gaan. Even later werd Tim Bennink bij het uitspelen van een speler van Bon. Boys aangetikt en zag deze speler geel. Tim had al in de warming-up last gehad van zijn enkel. Zonder grote kansen ging het eerste kwartier voorbij. Maar toen was het dan raak. De pass van achteruit bereikte de op snelheid liggende Tim Bennink, die zijn speler uitkapte en de keeper omspeelde en de bal in het lege doel deponeerde.(2-0). AD’69 leek op rozen te zitten. Even leek de 3-0 er aan te komen. Over echts kwam AD’69 er door. Kevin Lawa zette voor, maar de bal bereikte niet Michiel Ebbers of Dylan Bauhuis die daar vrij stonden om de bal het laatste tikje te geven. Een grote kans ging verloren. Bon. Boys zette dan toch nog maar eens aan met de steeds harder waaiende wind in de rug. Bon. Boys heeft de nodige technische vaardigheid in huis en speelde de bal goed rond maar bij de 16 meter van AD’69 was het, door het overtal van ADers, over. En AD’69 counterde. Maik Gerling ging met een blessure eraf. En Sven Breukelaar kwam. Bij één van de counters kwam AD’69 over links door. Michiel Ebbers schoot op de vuisten van de keeper. Uit de corner hierna van Dylan Bauhuis miste Rob Leber, geheel vrijkomend, de kans op 3-0. Kevin Lawa ging eruit en Tom Elferink kwam erbij. Bij een 2e uitbraak kreeg Dylan Bauhuis de bal niet goed onder controle en werd op het laatste moment van de bal gelopen. Uit de corner tikte Tom Elferink de bal op Michiel Ebbers die de bal ook niet achter de doellijn kreeg. Even later wisselde coach Arno Heersink Michiel Ebbers voor A-junior Recap Kaya, De counters van AD’69 bleven gevaarlijker dan het voetbal van Bon. Boys dat soms wel langdurig was maar niet effectief met schoten ver over of naast, AD’69 bleef knokken voor de overwinning en joeg op iedere bal. Uit een corner van Bon. Boys taste doelman Huib Jonkman een keer mis maar de kopbal van Bon. Boys ging over. Vlak voor tijd had Recep Kaya nog een kans toen hij de bal uit de counter van Dylan Bauihuis/ Tim Bennink ontving, maar de keeper van Bon. Boys tikte de bal uit de hoek. Het bleef echter bij 2-0. Gezien de kansen verdiende AD’69 de overwinning. Wel niet altijd goed voetbal, maar wel strijdend voor de punten. AD’69 steeg naar de 4e plek van onderen. Nog wel nacompetitie, met nog vier wedstrijden te gaan. Reunie en Warnsveldse Boys thuis en uit tegen AZC en WWV’34( je kunt met de bus mee. Vraag er naar in de kantine.

Volgende week zondag uit tegen AZC, waarvan thuis wel gewonnen werd(2-0), maar een ploeg die op nacompetitie aast en zeker thuis van AD’69 wil winnen omdat te bereiken. AD’69 is gewaarschuwd en zal ook nu weer moeten winnen. Dat zou dan voor de 4e keer op rij zijn.

Stand: 1. Vorden          22-53                           8. PAX                         22-28

  1. RKZVC                 22-44                            9. FC Eibergen 22-26
  2. AZC                      22-37                          10.VVO             22-24

4.Varsseveld     22-36                           11.AD’69           22-24

5.WWV’34         22-36                            12.Reunie          22-22

6.Gendringen     22-30                        13.Warnsv.Boys            22-22

7.Bon.,Boys      22-29                           14.Doetinchem  22-13