19.45 uur Marienvelde 1   –        AD’69 1  1-5(0-1) doelpunten: Bram Koelman(3) Ramon Vervelde en Dylan Bauhuis

BRAM KOELMAN SCOORT ALS SPITS DRIE KEER IN DE WEDSTRIJD OM DE ACHTERHOEK CUP MARIENVELDE –AD’69 (1-5)

Op donderdagavond 22 oktober trad AD’69 1 aan in de uitwedstrijd om de Achterhoek Cup tegen Marienvelde (4e klasser) in Marinevelde. AD’69 was nogal gehandicapt. Tom Elferink was er niet en Djayen Baboe, Tim Bennink, Michiel Ebbers en Teun Pastoors waren geblesseerd. Met twee reserves en de gevraagde Rob Leber (AD’69 2) kwam AD’69 tot 13 spelers. Bram Koelman , AD’s laatste man, was als spits geposteerd. Ook Ger Dimmendaal als grensrechter was er niet (werk) . Daarvoor kwam Johan Wechgelaar. AD’69 startte in de volgende opstelling: Doel: Huib Jonkman, achter: Rik Pastoors, Stephan Tinnevelt , Maik Gerling en Bram Dekkers, midden: Nick Ebbers, Rob Leber en Marnix Wubbels voor: Reçep Kaya , Bram Koelman Dylan Bauhuis.  Als reserves waren aanwezig: Sven Breukelaar en Ramon Vervelde

Nadat de spelers naar het veld van Marienvelde getrokken waren (een voettocht vanaf de kleedkamers, die met een avondvierdaagse vergeleken kon worden , aldus gekscherend de spelers van AD’69) startte AD’69 voortvarend. Op links werd Dylan Bauhuis met een diep gespeelde bal weggezonden en diens voorzet kwam bij de inlopende Reçep Kaya terecht, die in de 16 meter komend, in plaats van de scoren de bal naast de goal schoot. Na 8 minuten was het dan toch raak. Een corner van AD’69 kon Marienvelde niet weg werken en drie keer kreeg AD’69 de kans om de bal in te schieten. Reçep Kaya schoot op de benen van één van de verdedigers, Nick Ebbers deed hetzelfde en als laatste schoot Dylan Bauhuis de iedere keer weer terug kaatsende bal hard in. Nu was het Bram Koelman die de bal zo van richting veranderde dat hij wel in de goal belandde. Daarna was het een tijd lang een gelijk opgaande wedstrijd waarbij er geen kansen ontstonden voor beide doelen. Na een half uur een goede aanval van AD’69 over rechts. De voorgezette bal werd hard ingeschoten door Reçep maar de bal ging via een verdediger corner. Even later had Marienvelde een kansje. Een doorgeschoten bal kon net op tijd door doelman Huib Jonkman onderschept worden, alvorens de spits van Marienvelde, Lloyd Boerboom, bij de bal kon komen. Na 35 minuten had Marienvelde de kans op 1-1. Over rechts kwam een combinatie goed uit de verf en de bal werd hard voorgezet en had ook ingeschoten kunnen worden als de voorwaartsen van Marienvelde niet te lang getreuzeld hadden. Vlak voor rust werd Bram Dekkers door een soms te fel spelend Marienvelde zo aangetikt dat hij niet verder kon. Sven Breukelaar verving hem.

Rust.

De spelers bleven op het veld, omdat het te ver was om heen en weer te lopen en dronken op het veld een kopje thee en idem de toeschouwers. In de 2e helft kwam Ramon Vervelde voor Reçep Kaya. De regels in de Achterhoek Cup zijn wat anders dan bij de competitie. Zo is er bij geel een 10 minuten straf en kan er vijf keer gewisseld worden. Ook gewisselde spelers mogen er weer in komen. AD’69 maakte daar met het kleine aantal spelers dan ook gebruik van. Na 10 minuten kreeg AD’69 vanaf links een corner te nemen. Ramon Vervelde nam deze zo scherp dat de bal rechtstreeks over de keeper heen in het doel vloog. Rik Pastoors zat er nog wel aan , maar de bal zat er reeds in. (0-2) Even later schoot bram Koelman een vrije trap van AD’69 vanaf 18 meter hard in de muur. En toen een penalty voor AD’69. Dylan Bauhuis werd in de 16 meter onderuit gehaald en Bram Koelman schoot de penalty goed in (0-3). De wedstrijd was gespeeld. Een zeker lijkende uitbal even later aan de zijlijn hield grensrechter van AD’69 Johan Wechgelaar binnen de lijnen, toen hij zich bukte en de bal via zijn rug erin bleef. Even hilariteit bij de AD aanhang en trainer en leiders. Na 20 minuten toch de 3-1. Over links kwam de voorzet die hard langs Huib Jonkman door Lloyd Boerboom werd ingekopt. Een 10 minutenstraf volgde voor Marienvelde, toen Stephan Tinnevelt hard onderuit gehaald werd. Marienveld wilde er nog voor gaan en schoot na een half uur een bal op de buitenkant van de paal. Opnieuw was er een 10 minutenstraf voor Marienvelde. Op rechts was even later Ramon Vervelde te snel voor de achterhoede van Marienvelde en in de 16 meter komend werd hij onderuit getikt. De penalty die volgde schoot Bram Koelman binnen (1-4). De koek was voor AD’69 nog niet op want Dylan Bauhuis slalomde vlak voor tijd door de achterhoede van Marienvelde en schoof de bal onder de keeper door in het doel(1-5). Al zingend met liedjes van de avondvierdaagse werd de terugtocht vanaf het voetbalveld naar de kleedkamers gemaakt. Met kreten: “waar zijn de bloemen” etc. was er plezier bij de groep ADers. AD’69 is door deze overwinning door in de volgende ronde met twee overwinningen. De laatste wedstrijd in de Achterhoek Cup is thuis tegen Den Dam in november.

a.s. zondag ontvangt AD’69 voor de KNVB beker AZC uit Zutphen thuis (aanvang 14.00 uur)