SENIORENVOETBAL 29 mei 2016 (competitie)

AD’69 speelt gelijk in de tweede wedstrijd tegen GSV’38 uit Giesbeek (0-0) en degradeert naar de vierde klasse

AD’69 is er niet in geslaagd de tweede wedstrijd uit van de nacompetitie winnend af te sluiten tegen GSV’38 uit Giesbeek. Vorige week zondag verloor AD’69 thuis deze belangrijke wedstrijd verdiend met 2-3.  Om met een gerust gevoel naar Giesbeek af te reizen op zondag 29 mei a.s. had het thuis moeten winnen en dat werd nagelaten in een van AD’69 zeer slecht gespeelde wedstrijd. Uit moest er dus gewonnen worden om degradatie te voorkomen. En in Giesbeek had AD’69 nog wel een appeltje te schillen. 6 jaar geleden verloor AD’69 daar in de laatste minuut  ook een wedstrijd voor de nacompetitie en moest het ook degraderen. En zo ver wilde het AD’69 nu niet laten komen. Maar helaas moesten we ook  nu constaterendat AD’69 ook nu  de uitwedstrijd tegen GSV’38 niet winnend kon afsluiten. GSV’38 is trouwens voetballend ook een grotere club dan AD”69. Bij de junioren bv. heeft het overal twee teams spelen (2A, 2B en 2C) Ook bij de pupillen is het groter met 2 D , 3E en 4Fjes). AD’69 dat als voetballend kleinste vereniging in de 3e klasse acteerde moet dus een stapje terug doen.  AD’69 was niet volledig en werkt meteen door bij AD’69. Arno Heersink moest niet alleen aanvoerder Bram Koelman missen (inmiddels gestopt en met vakantie) maar ook de geschorste spelers Dylan Bauhuis en Rob Leber, die thuis tegen GSV’38 geel hadden gekregen.

AD’69 speelde in de volgende opstelling: : doel: Huib Jonkman achter: Sven Breukelaar, Rik Pastoors, Maik Gerling en Bram Dekkers midden: Nick Ebbers, Michiel Ebbers, Tom Elferink voor: Djayen Baboe, Reçep Kaya en Tim Bennink

reserves: Stefan Tinnevelt, Ramon Vervelde, Roel Penterman, Tom te Brinke en doelman Damar van Braak.

In verband met het overlijden van AD’69 Lid van Verdienste Hans Heinen werd er een minuut stilte betracht voordat de wedstrijd begon. Onder leiding van scheidsrechter Pit en met opnieuw neutrale grensrechters begon de wedstrijd waarin AD”69 wist dat het moest scoren. Aan een gelijkspel had het niets, want dat betekende degradatie naar de 4e klasse. Indien AD’69 met één goal verschil zou winnen zou er verlenging volgen en eventuele penalty’s. Met meer dan één goal verschil winst zou AD”69 in de 3e klasse blijven. In de eerste 25 minuten waren er geen kansen aan beide zijden,. GSV’38 was wel wat meer aan de bal op het niet gemaaide en hobbelige veld, maar doelkansen schiepen zij zich ook niet. Na 25 minuten kwam AD’69 wat meer aan het voetballen toe. De keeper van GSV’38 moest uit een corner met de vuisten er tussen komen om erger te voorkomen. AD’69 kreeg enkele corners te nemen maar daar kwam verder niets uit. Vijf minuten voor rust kwam de grootste kans voor AD’69 van de eerste helft. Een goede combinatie bracht de bal op links bij Tim Bennink, die de bal tegen de kruising krulde. Ook de aanval daarop leek veel belovend. maar uit de voorzet met een prachtige combinatie daar voorafgaand, kwam geen goed gevolg. AD’69 begon voorin beter te spelen, zonder nog noemenswaardige kansen. Rust 0-0.

Na rust dezelfde elf spelers aan beide zijden. AD’69 wist dart het eerste kwartier na rust belangrijk zou zijn. Want vaak ging het in de competitiewedstrijden hier mis met een tegendoelpunt als gevolg. Een rommelig begin in deze 2e helft. En toen kwamen kansen voor AD’69. Djayen Baboe ontsnapte aan de linkerkant en schoof de bal voor de goal, maar Tim Bennink miste de bal die onder hem terecht kwam. De aanval was echter nog niet ten einde, want Michiel Ebbers stuitte meteen hierna op de doelman van GSV’38. Het tikje langs de keeper had een goal opgeleverd. Het zat AD’69 niet mee. Ook Reçep Kaya zag een ingeschoten bal net naast de verkeerde kant van de paal naast verdwijnen. Door blessures kon AD’69 niet blijven doorgaan om het tempo hoog te houden. Want dan lag het spel stil en werd het ritme doorbroken. En GSV’38 profiteerde hier volop van. Bij een schot op goal veranderde even later Rik Pastoors , die inmiddels mee naar voren getrokken was, de bal van richting maar nu viel de bal in de handen van de doelman van GSV’38. Vorige week bij een vrije trap van GSV’38 vloog de bal van richting veranderd in het doe bij AD’69. Over geluk gesproken.. Na een kwartier nog steeds 0-0 met een volop aanvallend AD”69 en een met lange ballen, hard en hoog wegschietend, , verdedigend GSV’38. GSV’38 vocht voor wat het waard was. Dat moest je hen nageven. En na 20 minuten zelfs een kans voor GSV’38. Bij een voorzet werd niet door gedekt bij AD’69 en het schot dat volgde ging rakelings naast de paal naast. De tijd liep AD”69 weg en GSV’38 deed niets anders dan het spel ontregelen met alle mensen achter de bal. Reçep Kaya ging ten faveure van Ramon Vervelde met nog een kwartier te spelen.AD’69 hoopte op die ene goal, die verlenging op zou leveren, en met de gedachte dat het dan het geknakte GSV’38 op de knieën zou krijgen. Maar eerst moest dat ene doelpuntje erin. AD’69 speelde achterin één op één en dat hield gevaar in, maar het kon niet anders en GSV’38 kreeg ook geen kansen meer. Een schot van Sven Breukelaar, ging, doordat hij ongehinderd door kon lopen, net naast de verkeerde kant van de paal en was onhoudbaar geweest voor de doelman van GSV’38. AD’69 probeerde van alles maar kwam niet door de achterhoede van GSV’38 heen. Het ene puntje dat nodig was voor handhaving in de 3e klasse dat AD’69 al te kort kwam, was nu het ene doelpuntje geworden, dat nodig was voor de verlenging. Maar het lukte niet.

Verslagen ADers en feestende GSVers was een groot contrast hierna op het voetbalveld. Volgend seizoen het blazoen bij AD’69 maar weer oppoetsen met een plek in de bovenste regionen van de 4e klasse.

Volgend jaar speelt AD’69 dus weer 4e klasse , na twee jaar 3e klasse, Tegenstanders zullen o.a. zijn FC Eibergen, Rietmolen, MEC, Reünie, Ruurlo , KSH, VVG’25 Spcl. Rekken en Mariënvelde Natuurlijk afhankelijk van de klasse waarin AD’’69 terecht komt.

14.00 uur            GSV’38 1      –           AD’69 1            0-0 (nacompetitie)