rouw

Op donderdag 9 januari 2014 ontvingen wij het droevige bericht dat op op die ochtend op 83-jarige leeftijd ons erelid Antoon Derksen is overleden.

Antoon begon zijn voetbalcarrière in januari 1946. Hij werd toen lid van de vv Aalten. In de jaren erna ontwikkelde Antoon zich als een zeer goede spits met een snoeihard schot. In 1969 werd Antoon automatisch lid van AD ’69 door de fusie tussen vv Aalten en DVOA. Antoon was in de beginjaren heel erg druk met de jeugdafdeling van AD ’69. Jeugdleider, jeugdtrainer en gedurende 25 jaar jeugdbestuurslid. Tijdens de jaarvergadering van augustus 1984 werd aan Antoon door de KNVB de zilveren speld uitgereikt voor dit fantastische werk bij de club. Een jaar later viel hem ook een tweede eer ten deel en werd Antoon door het bestuur en leden benoemd tot erelid van AD ’69.
Na een jarenlange inspanning voor de jeugd van AD ’69 deed Antoon het iets rustiger aan. Maar AD’69 bleef zijn club en hij was dan ook veelvuldig te zien langs de velden waar zijn kleinkinderen voetbalden. Ook stond hij, samen met zijn vrouw, regelmatig als toeschouwer langs de lijn wanneer het eerste elftal van AD ’69 moest voetballen.
In de afgelopen jaren werd de gezondheid van Antoon steeds slechter en werd het steeds moeilijker om de weg naar het sportpark te vinden. De laatste echte grote ‘klus’ van Antoon voor AD ’69 was de aftrap van de voetbalplaatjes actie welke in samenwerking met de Albert Heijn gehouden werd.
Wij herinneren Antoon als een bescheiden man die zich volledig inzette voor AD’69 waarbij hij nooit op de voorgrond trad.
Wij, bestuur en leden van AD ’69, wensen zijn vrouw, (klein-)kinderen en overige familie heel veel sterkte met dit verlies.