AD’69 WINT VRIJ EENVOUDIG IN MARIENVELDE MET 0-4 (0-1)

Na de behaalde eerste periode titel op zondag 30 oktober jl. wist AD’69 dat het zo wie zo nacompetitie mocht spelen voor promotie naar de 3e klasse (mei volgend jaar) waarin het vorig jaar degradeerde. De wedstrijd afgelopen zondag thuis tegen Zelhem was niet al te best van AD’69 -zijde. Het gelijke spel met twee doelpunten in de blessuretijd van AD’69 en daarna nog van Zelhem gaf al aan dat AD’69 zichzelf in de voet schoot door alsnog de overwinning te laten glippen. Maar ook zondag 6 november a.s. uit tegen Mariënveld zou AD’69 een zelfde soort wedstrijd eventueel  tegemoet kunnen zien als het niet voor 100%  bij de les was. Er voor zorgen dat er snel gescoord werd  is één, maar dan de wedstrijd zo blijven spelen dat ook hierna nog gescoord kan worden is twee.  Want een marge van twee doelpunten is voor AD’69 o zo belangrijk. Bij AD’69 waren er enkele blessures en die van Rik Pastoors, die zondag uitviel met een schouderblessure, was zo ernstig dat hij enkele weken uit de running is. Sven Breukelaar zat wel op de bank.  Mariënveld is een vereniging met 4 senioren-teams en 2 pupillenteams, volgens wikipedia. Dus geen grote vereniging. Maar wel een vereniging die thuis moeilijk te verslaan is. Want thuis werd gewonnen van Erix(3-2) MEC (2-1)  en Wolfersveen (2-0) en uit werd gelijk gespeeld tegen Rekken (0-0.) Het heeft 10 punten uit 8 wedstrijden terwijl AD’69 er 20 had uit 8 wedstrijden. Dus het zou geen walk-over worden. AD’69 zou flink aan de bak moeten en zeker moeten letten op de spits Lloyd Boerboom.

AD’69 speelde met de volgende spelers: doel: Erik Heuvel achter: Maik Gerling,  Nick Ebbers. Tom te Brinke en Bram Dekkers midden:  Rob Leber,  Michiel Ebbers en Tom Elferink voor: Dylan Bauhuis, Tim Bennink en Djayen Baboe  reserves: Reçep Kaya, Ramon Vervelde Sven Breukelaar, Peter te Paske en reserve doelman Anthony Ikink.  

AD’69 startte dus zonder twee man,  die normaal achterin opgesteld staan, namelijk Sven Breukelaar en Rik Pastoors. De herstelde Tom te Brinke en de naar achterin gehaalde Nick Ebbers vervingen hen op die plaatsen. Op het middenveld speelde nu Tom Elferink en voorin kwam Djayen Baboe er bij te staan op rechts. AD’69 begon goed en de eerste kans was voor Tom Elferink, die een vrije trap net over zag gaan. De 2e kans bracht Michiel Ebbers voor het doel, maar die schoot naast. Bij de 3e kans passeerde Djayen Baboe zijn tegenspeler op rechts en speelde de bal op Tim Bennink, die de bal voorzette. Net voor de inkomende Dylan Bauhuis werd de bal onderschept door Marienvelde. AD’69 was veel in de aanval. Alleen de doelpunten bleven uit. Maar na 10 minuten was het dan toch raak. Een afvallende bal kwam op 25 meter voor de voeten van Nick Ebbers, die verwoestend uithaalde en de bal hoog in de kruising tegen het net zag slaan.(0-1) Maar na 15 minuten had het ook gelijk kunnen staan. Een diep gespeelde bal viel over de achterhoede van AD’69 en de spits van Marienvelde miste op een haar na met het hoofd  de bal. Marienvelde ging ook nu wat meer naar voren spelen. De voorwaartsen van AD’69 kregen hierdoor meer ruimte. Een ver uitgeschoten bal van doelman Erik Heuvel bereikte Djayen Baboe, die de bal op de inkomende Tim Bennink speelde maar die scoorde niet. Even later kwam over links AD’69 er weer door en de voorzet bereikte Tim Bennink, maar dit raakte de bal totaal verkeerd en hij schoot de bal net zo hard weer terug voor de goal langs. Hierna was er meer evenwicht in de wedstrijd met voor AD’69 de betere kansen. Michiel Ebbers werd na 30 minuten hard onderuit gehaald.. Een gele kaart was op zijn plaats geweest , maar de scheidsrechter gaf deze niet. Dylan Bauhuis kon na 37 minuten uit een pass van Mike Gerling op links doorstomen en zette opnieuw hard en laag voor. En opnieuw miste Tim net zoals net hiervoor de bal en opnieuw ging de bal  ook nu weer voor de goal langs terug op links in plaats van op de goal. De kansen waren er wel voor AD;69 maar de 0-2 wilde niet vallen. Rust 0-1.

Na rust was het na een paar minuten Michiel Ebbers, die na een solo de bal via de vingers van de keeper tegen de paal zag gaan. Maar het was Rob Leber, die enkele minuten later , goed doorzette en zich op de 18 meter vrij speelde. Tegen diens schot was de keeper van Marienvelde kansloos(0-2). Nog geen twee minuten later 0-3. Tom Elferink mocht een vrije trap nemen en schoot de bal over de muur in de ongedekte hoek .Marienvelde wisselde binnen 5 minuten tweemaal. De laatste in verband met een blessure. Een fout van Mike Gerling, die de bal in de voeten van spits Lloyd Boerboom speelde, maakte doelman Erik Heuvel weer goed, door in de één tegen één situatie deze grote doelkans onschadelijk te maken. Daar blijkt Erik een kei in te zijn. Hierna kreeg AD’69 nog meer kansen voor o.a. Dylan Bauhuis en Michiel Ebbers. In de 70ste minuut schoot Tim Bennink de bal, die hij ingespeeld kreeg, over de lat, toen Michiel Ebbers op links geheel vrij de bal kon inpassen. Djayen Baboe en Tom te Brinke gingen eruit voor Reçep Kaya en Sven Breukelaar. Nick Ebbers en Lloyd Boerboom vochten in het centrum van AD’69 verbeten, maar wel sportieve duels uit. Maar daarachter stond dan ook nog Mike Gerling als slot op de deurals het toch eens verkeerd zou gaan. Tim Bennink treuzelde even later te lang om de 0-4 te scoren. Ook Rob Leber en even later Tim Bennink, die door de achterhoede van Marienvelde heen braken scoorden niet. Tom Elferink ging nog voor Ramon Vervelde eruit 8 minuten voor tijd. Ook Reçep Kaya kreeg een kans op een doelpunt toen bij op de 16 meter vrij gespeeld werd. Maar zijn schot ging naast. In de 88ste minuut dan toch de 0-4. AD’69 speelde de achterhoede van Marienvelde geheel zoek en Tim Bennink kwam alleen voor de doelman op 5 meter voor de goal. Nu was het raak. Ramon Vervelde kwam in de laatste minuut nog alleen voor de keeper maar deze redde.  AD’’s beste speler deze middag was echter Bram Dekkers, die zowel verdedigend als aanvallend zich etaleerde en dat onopvallend deed. Eindelijk weer eens een duidelijke overwinning voor AD”69.(0-4)

a.s. zondag 13 november ontvangt AD’69 thuis (14.00 uur) Wolfersveen. De grootste belagers van AD’69 op de eerste plaats, zijnde KSH en Keijenburgse Boys, spelen resp. uit tegen MEC en Ruurlo.