Smurfen

Het smurfenvoetbal bij AD’69 is op zaterdag 7 februari weer van start gegaan. Door de kou en door de afgelastingen, van andere teams, waren we met een klein clubje maar dat mocht de pret niet drukken.

Smurfenvoetbal is voor jongens en meisjes van 4 tot en met 6 jaar. We gaan op de even zaterdagen vanaf 10.00 uur van start met allerlei voetbal gerichte spelletjes. Door de materialen die we gebruiken, allemaal in het teken van de smurfen, wordt het leuk om te passen en te trappen of om te dribbelen om de paddenstoeltjes.

Maar ook de ING materialen die we hebben ontvangen na het volgen van de KNVB cursus welpen/smurfen voetbal, maken dat je gericht bezig bent met het spelletje voetbal en het op die manier erg aantrekkelijk en leuk maakt voor de kinderen.

De aanwezige smurfen worden in groepen verdeeld waar altijd minimaal 2 leiders bij aanwezig zijn, die dus voldoende aandacht aan de smurfen kunnen geven.

De smurfen, zijn een super leuk stel jongens en meisjes, die om de week erg fanatiek op het veld bezig zijn met het spelletje voetbal en die zich op deze manier op een spelende wijze steeds meer balvaardig maken.

Smurfenvoetbal gaat altijd door, ook als er afgelastingen zijn, is er elke 14 dagen smurfenvoetbal. Met de smurfen gaan we dan binnen aan de slag met voetbal spelletjes en de kantine wordt om gebouwd als speedsoccer veld. Daar spelen we dan een kleine competitie. Het speedsocceren in de kantine is een zeer leuke happening en levert vele hilarische taferelen op.

Smurfen die toch graag vaker willen voetballen en nog niet toe zijn aan de F-jes, door leeftijd of andere oorzaken, kunnen dan gaan trainen en voetballen bij de mini f-jes. Deze mini f-jes trainen 1x per week en voetballen in een regionale mini competitie.

De wedstrijdjes worden dan gespeeld op een kleiner veld en 4 tegen 4. Het concept van de KNVB om spelertjes zoveel mogelijk balcontacten te laten hebben zodat het grootste leereffect ontstaat.

Ook voor deze mini f-jes hebben we speciale leiders en trainers.

Lijkt jou smurfenvoetbal ook leuk kom dan vanaf zaterdag 21 februari, op de even weken, om 10.00 uur kijken en meedoen bij AD’69, Sportpark Zuid.

Je bent van harte welkom en kunt een aantal keren vrijblijvend mee doen.
Tot dan.