JUNIORENVOETBAL AD’69 D.D.  11 april 2015

14.30 uur          AD’69 A1          –           FC Winterswijk A2       4-3  (2-2) Doelpunten: e.d. Recep Kaya en  Ramon Vervelde(2 waarvan 1 x pen)

verslag: AD’69 A1 – FC Winterswijk A2 was nog maar enkele minuten aan het spelen toen een tekort gespeelde bal van FC Winterswijk A2 op de keeper door AD’69 dreigde onderschept te worden door Julian Verstege. De verdediger van FC Winterswijk tikte de bal nog wel weg maar deed dat in eigen doel.(1-0) FC Winterswijk was vooral gevaarlijk met hoge ballen in de 16-meter van AD’69 waarmee het geen goed weg wist. Een klutsbal waarbij de bal doorschoot voor de voeten van de spits van FC Winterswijk betekende zo de 1-1. Jelle Polman kwam iets te laat uit het doel om de kans nog te onderscheppen. AD’69 was daarna wel iets meer de aanvallende ploeg maar schiep zich geen doelkansen. Tot de 30ste minuut. In de scrimmage voor het doel van FC Winterswijk kwam Luuk Heijink ten val en scheidsrechter Smit gaf een penalty. Ramon Vervelde schoot de bal hard in de hoek     (2-1) Maar een vrije trap hoog in de doelmond van AD’69 A1 betekende 10 minuten voor rust 2-2. AD’69 werkte de bal opnieuw niet goed weg.  Uit twee doelkansen had FC Winters-wijk tweemaal gescoord. De bal bleek moeilijk bespeelbaar te zijn op het harde veld. Ramon Vervelde had nog vlak voor rust een kans bij een uitbraak van AD’69 , maar schoot de bal in de handen van de keeper. Peter te Paske kreeg hierna 10 minuten tijdstraf toen hij van achteren een speler van FC Winterswijk neerlegde. In de 2e helft startte AD’69 A1 dus met 10 man. Maar met 10 man hield AD’69 A1 het veld klein en was het net zo sterk als FC Winterswijk. Echter Peter te Paske kwam niet terug. Leon Zwarts kwam voor hem in het veld. Een vrije trap op de deklat bij AD’69 van FC Winterswijk was het enige wapenfeit gedurende de eerste 20 minuten. Ook een vrije trap van Recep Kaya werd over de grond in de handen van de keeper geschoten. Julian Verstege werd gewisseld voor Jeroen te Welscher.  Toen 15 minuten voor tijd uit een voorzet over links de bal Recep Kaya bereikte kopte deze de bal hard tegen de touwen(3-2). Alleen moest AD’69 opnieuw met 10 man verder toen Recep opmerkingen maakte die niet door de beugel konden. Een counter in de 9e minuut van de straftijd bereikte Ramon Vervelde die op snelheid over links de achterhoede van FC Winterswijk eruit liep en de verdediger in de 16 meter omspeelde. Onder keeper door scoorde de spits 4-2.  In de laatste minuut van de wedstrijd werd het uit een scrimmage voor het doel van AD’69 nog 4-3. AD’69 had de strijd tussen de nrs. 1 en 2 gewonnen.

14.45 uur          Longa’30 B2     –           AD’69 B1                 3-0(1-0)

Verslag: Een nederlaag tegen de koploper.

13.00 uur          AD’69 C1          –           Reunie C2                4-2 (3-1) Doelpunten: Justin Rusink, Jari van Zuilekom , Bas Maatkamp en Joost Wissink

Verslag: AD’69 C1 kwam reeds vlug op voorsprong tegen de C2 van Reunie van Justin Rusink en heerste in de eerste helft. Het doelpunt van Lars van Zuilekom van mooi. Van links komend nam hij de bal vanaf 18 meter ineens op de slof en scoorde met rechts.  Toen Bas Maatkamp met 3-0 scoorde leek de zaak reeds beslecht, maar Reunie kreeg een terechte penalty wegens hands , die werd omgezet in een doelpunt(3-1). Toen na rust het uit een corner 3-2 werd, leek het erop dat AD’69 het moeilijk zou krijgen. Maar aan het eind van de wedstrijd, toen een speler van Reunie het veld uitgezonden werd voor 10 minuten, had AD’69 C1 weer een overwicht. Justin Rusink had, toen hij vrij voor het doel gezet werd, 4-2 moeten maken, maar was te nonchalant bij het afwerken en het werd corner. Uit de corner kopte Lars van Zuilekom net naast.  Toch werd het vlak voor tijd nog 4-2. Joost Duenk wist zijn naamgenoot Joost Wissink te bereiken die onhoudbaar inschoot. Een bal op de paal voor AD’69 meteen hierna had zelfs 5-2 kunnen betekenen. Uiteindelijk won AD’69 C1 verdiend, maar het was soms te gemakkelijk aan het spelen en niet geconcentreerd genoeg.

14.30 uur         Witkampers msj A-       AD’69 msj A                   4-2  (  0-2 ) Doelpunten: Marlena Oostrik en Marit Heijink

Verslag: De AD’69 meisjes A speelden in Laren tegen de Witkampers meisjes A. Voor rust liet AD’69 een redelijk goed pot voetbal zien en het ging met een 0-1 voorsprong rusten. Toen na rust Marit AD’69 naar een 0-2 voorsprong schoot leek het de wedstrijd te gaan winnen. Leek het…. want toen was het voetbal bij AD’69 helemaal weg. En wat gebeurde. In de resterende periode schoot Witkampers de bal 4 x achter de Aaltense doelvrouwe en verloren de AD’69 meisjes met 4-2

13.00 uur         FC Winterswijk msj C2- AD’69 msj C                0-6(0-2) Doelpunten:  Floor Fukkink, Maber Baars, Rosa ter Hedde, Philine Kockekoren(3)

Verslag: Voor rust was het een rommelige wedstrijd. Maar na rust waren de AD’69 meisjes de betere partij en won het met een uitstekende goal van Floor Fukkink uit een afstandsschot met duidelijke cijfers (0-6)