Junioren  7 en 10 december 2016

Junioren  7 december 2016

20.00 uur         AD’69 JO19-1               –           St. Gendringen /GWVV JO19-1    1-2(0-0) doelpunt: Mutashim Gök( pen.)

AD’69 JO19-1 verliest thuis onnodig van Gendringen/GWVV combinatie met 1-2.

AD’69 JO19-1 speelde op woensdagavond een inhaalwedstrijd thuis tegen de combinatie Gendringen/GWVV JO19-1 op veld 3 van Sportpark Zuid. Het veld was glibberig van de vorst en de bal stuiterde soms vreemd op doordat de ondergrond hier en daar nog bevroren was. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld en er waren weinig kansen voor beide teams en ook weinig goede combinaties, als die al mogelijk waren. De eerste kans was er na 30 minuten voor AD”69. Een doorgeschoten bal bereikte op links Emre Topal, die vrij kon doorlopen. Hij schoot de bal tegen de keeper aan. De rebound was opnieuw voor Emre, die Timo v.d. Linden er nog beter voor zag staan, toen de keeper uitkwam. Timo had een leeg goal voor zich, maar schoot tot ontzetting van een ieder  de bal naast de paal. Even later kreeg Gendringen/GWVV een vrije trap te nemen. De bal werd tegen de onderkant van de lat geschoten en stuiterde weer het veld in. De wedstrijd werd wat levendiger. Mutashim Gök schoot nog een bal bij een afgeslagen aanval van AD’69 via de handen van de keeper van Gendringen tegen de lat tot corner. Rust 0-0.

Na rust had AD’69 enkele wissels doorgevoerd. Stijn Welling en Mark Jansink kwamen o.a. in het veld. Mark Maatkamp en Luuk Heijink gingen er uit. Zo werd er nu meer gewisseld door trainer Erik Weening van AD’69. En ook Gendringen/GWVV wisselde nu vaker. De wedstrijd bleef op dat moment in evenwicht. AD’69 had nu wel de opstekende wind meer tegen en de bal maakte soms rare bewegingen op het hobbelige veld. Emre Topal miste zijn 2e kans in deze wedstrijd na 20 minuten, toen bij een diep gespeelde bal recht in de handen van de keeper schoot. Even later moest Lucas Winkelhorst geblesseerd het veld ruimen. Gendringen/GWVV werd sterker en scoorde na 25 minuten. Uit een corner kon de speler van Gendringen/GWVV ongehinderd de bal inschieten, omdat er geen AD-er met hem meegelopen was. AD’69 was even de kluts kwijt en binnen twee minuten stond het    0-2. AD’69 moest komen maar dat lukte nauwelijks op enkele momenten na. Mark Jansink ontving, voor de ook ingevallen Lars van Zuilekom, een goed aangesneden bal en schoot de bal hard in. Het werd echter corner, doordat de keeper de bal uit de hoek dook. Met nog 10 minuten te spelen drong AD’69 wel aan na een periode waaruit Gendringen/GWVV ook de 0-3 had kunnen scoren, ware het niet dat Anthony Ikink deze ballen allen redde. Mark Jansink had de 1-2 op zijn schoen toen hij doorbrak. Maar in plaats van de bal over de keeper te schieten of lobben , zette hij de bal voor . En deze kon nu weggewerkt worden. Ook bij een hard schot van AD’69 van 25 meter tikte de goede keeper van Gendringen/GWVV de bal over de lat. Toch werd het nog 1-2. Scheidsrechter Fokkink uit Varsseveld gaf AD’69 vlak voor tijd een penalty wegens het omver duwen van Mitch Lodewick. Mutashim Gök schoot de bal hard onder in de hoek.(1-2) Meteen hierna floot de scheidsrechter voor het einde. AD’69 had deze wedstrijd niet hoeven te verliezen.

Junioren 10 december 2016

AD’69 VERLIEST OPNIEUW EN DUIKELT OP DE RANGLIJST NAAR BENEDEN….

15.00 uur         Silvolde JO19-1           –           AD’69 J019 -1                       3-2(1-1) doelpunten: Mitch Lodewick en Mark Jansink

AD’69 JO19-1 speelde uit tegen het op de ranglijst lager staande Silvolde JO19-1. Silvolde was iets beter dan AD’69 en AD’69 kwam door een vrije trap van Silvolde achter met 1-0. Luuk Heijink verslikte zich in de bal en maakte een overtreding,  die leidde tot die vrije trap.  Gelukkig voor AD’69 kwam het voor rust nog terug tot 1-1. Mitch Lodewick verschalkte de keeper van Silvolde met een lobje na een mooie steekbal van Timo v.d. Linden. In de 2e helft kwam Mark Jansink voor Mark Maatkamp, Emre Topal voor Halil Ozturk en Joost Wissink voor Sean Wagener.  Helaas kwam AD’69 opnieuw achter na een overtreding  van Jesper Elferink , die dat in de 16 meter deed en Silvolde kreeg een penalty waaruit gescoord werd. Even later scoorde Silvolde opnieuw, maar nu was het buitenspel. Dus geen 3-1. Even later kreeg Mark Jansink zijn kans. Eén op één met de keeper van Silvolde schoot hij een bal hoog over. Dat had de 2-2 moeten zijn.En toen was het donker en kon er niet meer gespeeld worden. Er moest worden uitgeweken naar een ander veld. en dat gebeurde ook met nog 20 minuten te spelen. Bram Fukkink kwam voor Jesper Elferink in het veld. Tot twee keer toe haalde Bram daarna een bal van de lijn voor AD’69. Eén maal vliegend en één maal uit een corner dicht bij de paal staand. En Silvolde scoorde de 3-1.  Mitch Lodewick zag daarna een goal afgekeurd wegens buitenspel. Het werd nog wel 3-2. Mark Jansink schoot een bal in het dak van het doel na een klutsbal in de 16 meter. Maar AD’69 scoorde niet meer en verloor opnieuw. Tja . als AD’69 de goals niet maakt , doet de tegenstander dat wel op dit moment. Er worden nu toch wel te veel wedstrijden verloren , heren…….

                              AD’69 J017 -1              vrij      

AD’69 JO-15-1 SPEELT NA EEN SLECHTE EERSTE HELFT , DE 2E HELFT ULFTSE BOYS VAN DE MAT

13.30 uur         AD’69 JO15-1               –           Ulftse Boys JO15-1              8-2 (1-2) doelpunten: Jeroen Peet (4) Fabian Weijers(2) Jerran Luiten en Justin Bolk

AD’69 JO15-1 ontving in Aalten Ulftse Boys JO15-1. AD’69 stond vierde en Ulftse Boys achtste met 7 punten minder en een wedstrijd meer. Dus op papier zou dat voor AD’69 thuis geen probleem moeten zijn. Maar AD’69 begon rommelig, speelde slordig en kwam onder druk te staan. En na 10 minuten 0-1. Uit een corner werd de bal halfhoog ingeschoten en de bal was onhoudbaar voor doelman Hidde Zwarts. AD’69 wist wel dat het nu aan de bak moest. Uit een corner van Twan ter Horst kreeg AD’69 een vrije schietkans, maar de bal werd over geschoten. Een diep gespeelde bal van AD’69 zijde was daarna de kans op 1-1. Maar Milan Bauhuis kon de bal niet de beslissende trap geven tussen twee spelers ingeklemd zittend. AD’69 was met vlagen ook niet fel genoeg. Bij AD’69 speelde Maikel Meyran van AD’69 C2 mee in verband met een blessure van Fjern van Huet. Vijf minuten voor rust werd het 0-2. Een hoge bal, die waarschijnlijk vanaf rechts als voorzet bedoeld was, viel over doelman Hidde Zwarts heen in het doel. Vanaf de aftrap kreeg Jeroen Peet meteen de kans op de 1-2. Hij schoot, zich vrijspelend, de bal wel langs de keeper van Ulftse Boys, maar ook langs de verkeerde kant van de paal. De 2e kans, meteen daarna, schoot Jeroen echter wel raak(1-2). En met nog een minuut te spelen had AD’69 ook nog gelijk kunnen maken. De bal van Fabian Wijers werd door de achterhoede van Ulftse Boys gemist en rolde door, maar ook Jeroen Peet miste de bal, die voor het inschieten lag. Rust 1-2.

Na rust waren er wissels bij AD’69. Milan Bauhuis en Jari van Zuilekom waren gewisseld voor Maikel Meyran en Levi Lodewick. AD’69 startte nu wel fel en drukte Ulftse Boys ver terug. Fabian Weijers schoot een bal net over de lat. Fabian was voorin gaan spelen. Na 5 minuten kreeg  AD’69 een penalty. Jeroen Peet slingerde zich langs enkele spelers van Ulftse Boys en kwam de 16-meter in en werd daar aangetikt. Scheidsrechter Polman kon niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Jeroen Peet schoot AD’69 naar 2-2. Meteen daarna 3-2. De bal van Kamal Choujaï bereikte Jeroen Peet die de keeper passeerde.   AD’69 was los en scoorde meteen opnieuw. Fabian Weijers kreeg de bal breed aangespeeld, toen Jeroen Peet vanaf rechts de bal in de 16 meter speelde , en scoorde.     (4-2).  in een tijdsbestek van 15 minuten had AD’69 de wedstrijd gedraaid. Justin Bolk scoorde 5-2 na 18 minuten in de 2e helft door alerter te zijn dan zijn tegenstander van Ulftse Boys in een onderling duel.  Na 20 minuten 6-2. Uit een ingooi werd door AD’69 de bal doorgetikt op Jeroen Peet, die onder de keeper door zijn vierde doelpunt liet aantekenen. Hij had een hattrick op zijn conto staan, al was dat dan geen zuivere hattrick. De wedstrijd was al lang gespeeld. AD’69 had laten zien dat het wel goed kan voetballen, maar dat dan niet op 90% moet doen , maar voor 100% zich moet geven. Twan ter Horst, de aanvoerder van AD’69 JO15-1, legde na 30 minuten verschillende spelers van Ulftse Boys in de luren en gaf de bal breed op Jerran Luiten, die 7-2 maakte, door de bal het laatste tikje te geven. Fabian Weijers maakte er nog 8-2 van toen hij van Jeroen Peet een bal breed gespeeld kreeg. Door de actie van Jeroen stond Fabian voor een leeg doel en scoorde vrij gemakkelijk. Maar de acties iedere keer hieraan voorafgaand van AD’69, waren prachtig om te zien. Jeroen Peet ging hierna met een publiekswissel van het veld. Jari van Zuilekom kwam weer terug in het veld. Er werd niet meer gescoord. Doordat de twee koplopers in deze klasse gelijk speelden sluipt AD’69 dichterbij. De 2e helft van de competitie kan spannend worden.

                             AD’69 JO15-2               vrij      

14.30 uur         Zelhem MO19-1           –           AD’69 MO19-1               uitgesteld      

Zelhem had geen voldoende speelsters deze zaterdag. De wedstrijd gaat waarschijnlijk naar wo. 14 december 2016  

AD’69 MEISJES WINNEN MET DUIDELIJKE CIJFERS IN RUURLO

11.45 uur         Ruurlo M017-1             –           AD’69 M017- 1                1-5(0-2) doelpunten: Rosa ter Hedde, Philine Kockelkoren(3) en Floor Fukking

De AD’69 meisjes MO17-1 speelden in Ruurlo tegen Ruurlo MO17-1.  In de eerste helft was Ruurlo de betere ploeg maar AD’69 benutte haar kansen en scoorde twee keer en stond derhalve met de rust op 0-2. Na rust was AD’69 de ploeg die de lakens uitdeelde. Pas na de 0-4 scoorde Ruurlo 1-4 en dat gebeurde toen AD’69 al met 10 speelsters stond omdat AD’69 uit voorzorg de licht geblesseerde speelsters rust gaf.  Een verdiende overwinning.