SENIORENVOETBAL 22 mei 2016 (competitie)

AD’69 verliest van GSV’38 uit Giesbeek met 2-3 in de eerste wedstrijd van de nacompetitie

AD’69 is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd thuis van de nacompetitie winnend af te sluiten tegen GSV’38 uit Giesbeek. Vorige week zondag won AD’69 thuis de belangrijke wedstrijd tegen sc Westervoort, zodat het rechtstreekse degradatie ontliep. Sc Westervoort was door de overwinning van FC Eibergen in Didam tegen DVC’26(1-2) tot een beslissingswedstrijd gedwongen, die ook op zondag 22 mei gespeeld werd ( sc Westervoort won en FC Eibergen degradeerde naar de 4e klasse) AD’69 was daardoor als nr. 11 geëindigd met 28 punten (1 puntje minder dan DVV (Duiven) en Witkampers(Laren), die er 29 hadden gehaald. AD’69 wist dat het de eerste wedstrijd afstand van GSV’38 moest nemen om met een gerust gevoel naar Giesbeek af te reizen op zondag 29 mei a.s. En in Giesbeek had AD’69 nog een appeltje te schillen. Jaren gelden verloor AD’69 daar in de laatste minuut( komt ons bekend voor)  ook een wedstrijd voor de nacompetitie en moest het degraderen. En zo ver wilde het AD’69 nu niet laten komen. AD’69 kon bijna volledig aantreden in deze thuiswedstrijd. Arno Heersink moest alleen aanvoerder Bram Koelman missen, die vorige week zondag thuis tegen sc Westervoort zijn laatste wedstrijd gespeeld heeft voor het eerste elftal van AD’69. Bram is inmiddels met vakantie gegaan en zal deze twee wedstrijden voor de nacompetitie dus niet meemaken. Of Bram Dekkers het wel zou lukken was even af te wachten in verband met licht ingescheurde enkelbanden. Wel terug waren Rik Pastoors en Nick Ebbers na hun gele kaarten in Eibergen opgelopen.

AD’69 speelde in de volgende opstelling: : doel: Huib Jonkman achter: Sven Breukelaar, Rik Pastoors, Maik Gerling en  Bram Dekkers midden: Nick Ebbers, Michiel Ebbers, Tom Elferink voor: Dylan Bauhuis, Djayen Baboe en Tim Bennink

reserves: Reçep Kaya, Tom te Brinke,  Stefan Tinnevelt,  Rob Leber, Marnix Wubbels en doelman Damar van Braak.

Neutrale grensrechters bij deze wedstrijd van AD’69 tegen GSV ’38 uit Giesbeek. Deze club was als derde geëindigd in de vierde klasse D. AD’69 leek goed te beginnen, maar na 5 minuten nam GSV ’38  meer het initiatief. Blessures zorgden ervoor dat verschillende keren keren het spel stil lag, wat de wedstrijd niet ten goede kwam. Na 16 minuten kreeg GSV ’38 een vrije trap te nemen. Via de muur veranderde de bal van richting en viel de bal in de andere hoek. van het doel. (0-1) AD’69 wist wat het doen moest maar leek wel lam geslagen. Het had geen antwoord op het spel van GSV’38. Een kopbal van de linksbuiten van GSV’38 werd naast gekopt. Na een half uur had AD”69 nog geen kans gecreëerd. Van AD’69 zijde werd het tot dan zeeer slecht gevoetbald. Toch kreeg AD’69 na 35 minuten een kans. Tim Bennink krreg de bal aangespeeld maar schoot de bal te zacht in en de keeper kon de bal uit de hoek tikken. Drie x een overtreding van een speler van GSV’38 leverde hem een gele kaart op. Ook Tim Bennink kreeg geel na een overtreding. Vlak voor rust 0-2. Over rechts werd Rik Pastoors uitgespeeld en uit de voorzet werd de bal onhoudbaar voor Huib Jonkman ingekopt. Het leek wel of AD’69 zich bij de nederlaag al neerlegde. Maar in de blessuretijd kwam AD’69 toch terug. Via Bram Dekkers, Tim Bennink, Nick Ebbers  kreeg Djayen Baboe de kans maar de bal werd van de lijn weggewerkt. Uit de corner daarna viel de bal er dan toch in. Nick Ebbers drukte de bal over de lijn. En meteen floot de scheidsrechter voor rust. Er werd niet meer afgetrapt.

Na rust dezelfde 11 spelers aan beide zijden. AD’69 moest meteen achterin alle zeilen bijzetten om de 1-3 te voorkomen. Huib Jonkman stompte een bal uit de hoe tot corner. AD’69 wilde wel, maar kon niets. Sven Breukelaar kreeg geel en werd even later gewisseld voor Rob Leber. GSV ’38 bleef gemakkelijk overeind en kreeg de betere kansen. Voorin bracht AD’69 niets tot stand. Overal was GSV’38 een stap eerder aan de bal om het spel te ontregelen of op te zetten. Even later weer twee gele kaarten. Eenmaal aan GSV ’38 en eenmaal aan Djayen Baboe. Tom te Brinke kwam voor Tim Bennink. Ook Dylan Bauhuis kreeg geel ( geschorst???) Met nog 5 minuten te spelen 1-3. Een bal ging van rechts helemaal naar links waar de bal breed gelegd werd. De inkomende middenvelder van GSV ’38 schoot de bal geplaatst in de hoek. AD’69 bracht Reçep Kaya in het veld voor Dylan Bauhuis. Ook GSV ’38 wisselde enkele spelers en Nick Ebbers scoorde onverwacht de 2-3. Een aanval via Rob Leber bracht de bal bij Nick Ebbers, die vanaf 18 meter de bal hoog in de hoek schoot. AD’69 wilde nog de 3-3 forceren, maar GSV ’38 hield verdiend stand. Rob Leber( geschorst???) kreeg geel toen hij het met een handsbal niet eens was in de 16 meter.

Volgende week uit naar Giesbeek. AD’69 moet dan winnen om nog een kans te maken op het 3e klasserschap. En anders volgend seizoen vierde klasse, waarbij FC Eibergen ( verloren van sc Westervoort)  ook zal gaan spelen.

14.00 uur         AD’69 1            –            GSV 38 1 (nacompetitie)       (1-2) doelpunten: Nick Ebbers (2)

09.30 uur         AD’69 4            –           Longa’30 11                2-5(1-1) doelpunten: Robert Wisselink, Arne Hartman

AD’69 4 speelde de laatste wedstrijd van het seizoen om niets. Een penalty werd AD’69 4 geschonken. En tot de rust leek het nog ergens op. Na rust liep Longa’30 11 weg bij AD’69.

09.30 uur         AD’69 6            –           GWVV 3                        2-6(0-3) doelpunten: Robin Peulers en Alan Bennink

Een kansloze nederlaag voor AD’69 6. Leider Alan Bennink speelde het laatste kwartier mee.  De teams van AD’69 4 en 6 bedanken Café Restaurant Stegers voor het buffet.

ZAALVOETBAL AD’69  20 mei 2016  (competitie)

21.30 uur         Dinxperlozaal 6-          AD’69 zaal 1       wordt niet meer gespeeld