IMG_2184   AD’69 wint verdiend in Zelhem met 0-1 en ziet FC Eibergen, Vios B  en Keijenburgse Boys verliezen.

Op zondag 2 april a.s. speelde AD’69 1 uit tegen Zelhem 1. Zelhem bezette op dat  moment de één na laatste plaats(13e)  en als dat zo mocht blijven was degradatie voor hun een feit. De achterstand op de nr. 12 en 11, zijnde Spcl. Rekken en MEC  bedroeg vier punten. Dus winst zou tegen AD’69    noodzakelijk zijn om de achterstand op Spcl. Rekken en/of MEC niet groter te laten worden. Zelhem had uit de 19 wedstrijden tot dusver 13 punten gehaald, waarvan er 1 in Aalten. AD’69 speelde namelijk tegen Zelhem in Aalten gelijk (2-2) met twee doelpunten in blessuretijd. AD’69 kwam met 2-1 voor, maar vanaf de aftrap zorgde Zelhem voor de 2-2. AD’69 was zo blij met de 2-1 dat het totaal vergat dat er nog gespeeld moest worden en zo kon Zelhem gelijk maken. AD’69 zou deze fout niet weer willen maken.

IMG_2190

AD’69 startte zonder Tim Bennink en Maik Gerling , die beiden moesten werken. Dus zowel de spits als de laatste man waren er niet bij.. Ook keeper Erik Heuvel was een vraagteken, maar de sluitpost was op tijd weer beter na een klein weekje ziekbed. Wel moest sinds donderdagavond ook Tom te Brinke zich afmelden met een liesblessure, die op de training was ontstaan.

AD’69 startte gretig. Na 1 minuut was het al bijna 0-1. Uit een voorzet van Djayen Baboe, die de bal van Rob Leber ontving, tikte de achter zijn tegenstander vandaan komende Tom Elferink de bal in de hoek. De keeper van Zelhem, die een zeer goede middag had, dook de bal uit de hoek tot corner. Ook de volgende kans was voor AD’69. Bij een voorzet van rechts ging de bal over de gehele achterhoede van Zelhem maar jammer genoeg  werd gevolgd door een slap schotje. Zelhem zette er een wat opportunistisch voetbal tegenover, maar schiep zich geen kansen. In de eerste helft floot de scheidsrechter soms voor nauwelijks overtredingen en als al er een overtreding was , liet hij doorspelen. AD’69 had er zeker geen voordeel bij. AD’69 domineerde de wedstrijd. Dylan Bauhuis werd onderuit gelopen en de bal werd op 20 meter meteen door Rob Leber genomen, terwijl de keeper van Zelhem de muur nog aan het organiseren was. Maar Rob schoot de bal niet tussen de palen van het lege doel, maar er overheen. AD’69 kreeg kansen genoeg, maar scoorde niet, ondanks het grote overwicht. Toch ging het met 0-1 rusten. In de 1 minuut gegeven blessuretijd werd de bal uit een vrije trap van AD’69 op de inlopende Tom Elferink geplaatst, die de keeper verschalkte met een rake kopbal. Rust 0-1.

IMG_2188

In de 2e helft dezelfde spelers aan beide kanten. Wel raakte de aanvoerder van Zelhem geblesseerd maar hij bleef staan. Een vrije trap na 1 minuut na het onderuit halen van Michiel Ebbers werd door de keeper van Zelhem uit de hoek gedoken. Er volgden verschillende corners voor AD’69 maar doelpunten leverden die niet op. Een diep gespeelde bal van AD’69 werd door de uitkomende keeper van Zelhem onderschept, maar hij raakte de bal niet goed en zowel Djayen Baboe als daarna Tom Elferink hadden de kans om de bal in het lege doel te schuiven. Maar het lukte niet. Zelhem wisselde. Dylan Bauhuis ging met een solo vier spelers voorbij en kwam alleen voor de keeper. Daar kreeg hij de bal niet langs. Maar de gestopte bal kwam bij Tom Elferink, die helaas opnieuw niet scoorde.  Sven Breukelaar raakte geblesseerd, maar kon wel verder. AD’69 had achterin geen kind aan Zelhem. Djayen Baboe bracht Tom Elferink in stelling, die zich van zijn tegenstander ontdeed in de 16 meter. Maar opnieuw redde de keeper van Zelhem. Zelhem wisselde, maar opnieuw bleef de geblesseerde aanvoerder van Zelhem staan. En toen kon het eigenlijk niet meer mis gaan. Daar kwam de 0-2. Dat dacht tenminste de gehele aanhang van AD’69. De bal, die over rechts voorgezet werd en door spelers van Zelhem werd gemist , kwam voor de voeten van Michiel Ebbers, die een leeg doel voor zich zag. Maar het schot ging via de lat en de keeper, die redde, uit het doel en het werd weer geen doelpunt. AD’69 werd er moedeloos van. Rik Pastoors kopte een bal snoeihard over de keeper heen tegen de lat uit een corner. Kansen voldoende. AD’69 had zeker op 0-3 moeten staan , maar het stond maar 0-1. Toch altijd een lastige stand. Reçep Kaya ging eruit en Matthijs ten Bruin kwam er op links bij. En toen ging  de aanvoerder van Zelhem mee naar voren. Alles of niets bij Zelhem dus.. Maar AD’69 bleef gemakkelijk overeind.  Dylan Bauhuis schoot een bal hard voorlangs het doel, zonder dat de bal het laatste tikje gegeven werd door een AD-er. In de laatste minuut de laatste kans voor AD’69. Vrij voor de keeper van Zelhem lukte het Dylan Bauhuis ook dit keer niet om te scoren. Het bleef 0-1. Een kleine overwinning,  maar dik en dik verdiend. En omdat FC Eibergen, Keijenburgse Boys en Vios B. verloren,  liep AD’69 opnieuw een puntje uit. Zes punten voorsprong op de nr. 2 Ruurlo met een veel beter doelsaldo met nog zes wedstrijden te spelen.

IMG_2181

Arno Heersink had de volgende spelers in zijn selectie opgenomen: doel:  Erik Heuvel achter: Nick Ebbers, Bram Dekkers, Sven Breukelaar, Rik Pastoors midden: Reçep Kaya   Michiel Ebbers, Rob Leber voor: Djayen Baboe, Tom Elferink en Dylan Bauhuis  reserves: Matthijs ten Bruin,  Peter te Paske, Anthony Ikink (doelman), Roel Penterman,

a.s. zondag ontvangt AD’69 in Aalten (14.00 uur) KSV uit Vragender. En opnieuw zal er gewonnen moeten worden.